Férfi vízi BL: változik a lebonyolítás, visszatérnek a négyes döntők

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 17:38
null
Visszatér a négyes döntő a férfi vízilabda BL-ben (Fotó: Koncz Márton)
Fontos változtatásokat jelentett be az európai vízilabdakupáról a kontinentális szövetség (LEN), ugyanis a Bajnokok Ligájában visszatérnek a négyes döntők.

 

Pénteken Belgrádban, a most zajló nyolcas döntő helyszínén vitatták meg az illetékesek a változtatásokat, amely szerint a BL-ben a LEN nemrég kiadott rangsora alapján az első 12 ország bajnokcsapata automatikusan a főtáblán szerepel majd.

A csoportkört viszont nem két nyolcas, hanem négy négyes csoportban bonyolítják le. Innen a körmérkőzések után csoportonként az első két helyezett jut tovább, majd két négyes csoportból az első két-két gárda kerül a Final Fourba, amelybe a mostani kiírástól eltérően már nem jár automatikus indulás a leendő házigazdának.

A selejtezőket a zsúfolt versenynaptár miatt egyetlen körben bonyolítják le, négy csoportban küzdenek majd a csapatok – országonként az automatikus indulóval együtt hárman nevezhetnek –, és mindegyikből a győztes kerül a főtáblára.

A négyes döntőt június 6-8. között rendezik meg.

A női Bajnokok Ligájában csak az európai rangsor első hat helyén szereplő országok nevezhetnek, nemzetenként öt klubbal. A kvalifikációból 16 csapat juthat tovább, ők négy négyes csoportban, körmérkőzéses formában játszanak, és a négy csoportgyőztes jut a Final Fourba, amelyet április 20-21-én rendeznek.

A waterpolo.hu tudatta azt is, hogy a BL-hez hasonlóan az Eurokupa is négyes döntővel zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik