Női vízilabda világkupa: vereség a spanyoloktól, 4. lett a magyar csapat

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 07:38
null
Keszthelyi-Nagy Ritáék elveszítették a spanyolok elleni bronzmeccset a világkupában (Fotó: facebook.com/waterpolo.hu)
A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott az egyesült államokbeli Long Beachben rendezett világkupa szuperdöntőjében: Bíró Attila együttese a vasárnapi bronzmérkőzésen 18–15-ös vereség szenvedett a spanyol csapattól.

 

A magyar női vízilabda-válogatott a világkupa bronzmeccsén gólokban gazdag, de szoros két negyed után a félidőben kétgólos hátrányban volt (11–9) a spanyol csapattal szemben. A harmadik negyedben további két góllal növelték előnyüket a spanyolok, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Ellenfelünk 18–15-re győzött. A mieink legeredményesebb játékosa a hatgólos Garda Krisztina volt.

A mérkőzés után magyar szövetség sajtóközleményében Bíró Attila szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a görögök elleni meccs és az Egyesült Államok elleni elődöntő első két és fél negyede rendben volt, utána viszont elkezdett szétcsúszni a védekezés.

„Lábban és gyorsaságban még nem vagyunk ott, ahol majd lennünk kell, igaz, még nem is dolgoztunk ezen. Ma a védekezés nagyon gyenge volt, megérdemelten vezettek végig a spanyolok”
– tette hozzá.

Hangsúlyozta, nem esett pánikba, mert tudja, hogy javulni fog acsapata. Mint mondta, az elmúlt két hét jól sikerült, a kőkemény munka alapján egyértelműen pozitív az összkép és a jövőkép is.

„Mára elfáradtunk mentálisan és fizikálisan is, de nem baj, ennek pont akkor lehet meg a gyümölcse, amikor a leginkább számít” – vélekedett Bíró.

Női világkupa, szuperdöntő (Long Beach)
Bronzmérkőzés
Spanyolország–Magyarország 18–15 (5–4, 6–5, 4–2, 3–4)

Gólszerző: Garda 6, Hajdú 3, Keszthelyi-Nagy 3, Gurisatti, Rybanska, Faragó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik