Női vízi-vk: hátrányból nyert a görögök ellen a válogatott

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 21:41
Gyenge kezdés után nagyon erős harmadik negyednek köszönhetően 14–12-re győzött a magyar női vízilabda-válogatott Görögországgal szemben a Rotterdamban zajló világkupa-selejtező 1. körében.

Fordítottak a magyarok Rotterdamban (Fotó: Waterpolo.hu)
Fordítottak a magyarok Rotterdamban (Fotó: Waterpolo.hu)
Fordítottak a magyarok Rotterdamban (Fotó: Waterpolo.hu)
Fordítottak a magyarok Rotterdamban (Fotó: Waterpolo.hu)
Fordítottak a magyarok Rotterdamban (Fotó: Waterpolo.hu)

Két magyar játékos ért labdához a világkupa-selejtező kedd esti nyitányának első támadása alatt – a harmadik már görög volt, Gurisatti Gréta átlövése után Joana Sztamatopulu csalódottan nyúlt maga mögé. A szokatlanul gyors gól azonban a mieinket zavarta meg, a dinamikusan játszó rivális már az első negyed végére ellépett kettővel. A klasszis centert, Eleni Xenakit sokat keresték a görögök, az új kétméteres szabálynak köszönhetően már szélről is kapott bejátszást, amelyet a bekkelő Máté Zsuzsanna és a kimozduló Magyari Alda között húzott a hálóba. Háromgólos hátrányban Neszmély Boglárka váltotta Magyarit, aki jól szállt be a mérkőzésbe, de támadásban sokáig hiányzott a kreativitás – a centereket jól fogták a görögök, átlövésből pedig csak Gurisatti tudta meglepni Sztamatopulut.

Aztán a térfélcserét követően jött Keszthelyi Rita, aki előbb ejtett, majd lőtt hat méterről, és miután ezután sem figyeltek rá, egyenlített. Athina Janopulu nemcsak blokkjaival kergette őrületbe a mieinket, hanem a harmadik negyed végén csapata hosszas gólcsendjét is lezárta, de a hat találatig jutó Keszthelyi ismét megvillant kétszer a túloldalon. A negyedik negyedben végig vezettünk, és bár a görögök sorra kapták az emberelőnyöket, a játék minden elemében feljavuló magyar válogatott 14–12-es győzelemmel kezdte a világkupa rotterdami selejtezőtornáját.

VÍZILABDA
NŐI VILÁGKUPA, SELEJTEZŐ
1. KÖR (Rotterdam), A-CSOPORT
Görögország–Magyarország 12–14
(4–2, 4–3, 2–6, 2–3)
MAGYARORSZÁG:Magyari A. – Pőcze, Szilágyi D., GURISATTI2,PARKES2,KESZTHELYI6,Vályi V.Csere:NESZMÉLY (kapus), Máté Zs.1,Mahieu, Szegedi1,Garda1,Baksa V.1. Szövetségi kapitány:Bíró Attila
GÖRÖGORSZÁG:Sztamatopulu – ELEFTHERIADU4,V. Plevritu1,M. Plevritu, XENAKI3,JANOPULU2,Ninu1.Csere:Triha1,Eliniadi, Fondotu, Sziuti, Miriokefalitaki.Szövetségi kapitány:Alekszia Kamenu
Rotterdam,180néző.V:Ferrari (olasz), Schwartz (izraeli).Gól – emberelőnyből:12/6, ill. 11/4.Gól – ötméteresből:1/0, ill. 2/2.Kipontozódott:V. Plevritu (22. p.), Sziuti (27. p.), Máté Zs. (31. p.)
MESTERMÉRLEG:
Bíró Attila: Nagyon álmosan kezdtük a mérkőzést, de fokozatosan feljavult a játékunk, Keszthelyi Rita fantasztikus teljesítményt nyújtott. Ennél többre lesz szükség a hátralévő találkozókon, lépésről lépésre haladunk a célunk, a szuperdöntőbe jutás felé.
Alekszia Kamenu: Ha az ilyen mérkőzéseket szeretnénk megnyerni, fegyelmezetten kell játszanunk. A második félidőben leromboltuk, amit az elsőben felépítettünk, elsősorban védekezésben kell fejlődnünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik