Vízi Eb: a szerbek elismerik, jobbak voltak a magyarok

Vágólapra másolva!
2014.07.18. 14:43
A szerb férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és játékosai elismerik: a magyar csapat megérdemelten aratott felettük 8–6-os győzelmet a Margitszigeten zajló Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján – de ez csak egy „sportpofon", tragédia nem történt.

„Teljesen megérdemelt a magyar győzelem, a játék minden elemében felülmúltak minket – idézi az újvidéki Magyar Szó a szerb válogatott szövetségi kapitányát, Dejan Szavicsot. – Elkövettünk néhány katasztrofális hibát, amelyek a felkészülés során már nem fordultak elő, de most visszatértek. Nem kell most a fejünket lógatni, megyünk tovább. Ilyenkor azt szokták mondani, jobb a csoportmérkőzések során veszíteni, mint a kieséses szakaszban, azonban a vereségnek sosem örül az ember. A magyarok védekezése nem lepett meg bennünket, inkább az volt a gond, hogy egyes helyzetekben rossz megoldást választottunk. A horvátok elleni mérkőzés nagy csata lesz, hiszen nekünk már van egy vereségünk, így arra kell figyelnünk, hogy a csoportban minél előkelőbb helyen végezzünk.”Magyar Szó a szerb válogatott szövetségi kapitányát, Dejan Szavicsot. – Elkövettünk néhány katasztrofális hibát, amelyek a felkészülés során már nem fordultak elő, de most visszatértek. Nem kell most a fejünket lógatni, megyünk tovább. Ilyenkor azt szokták mondani, jobb a csoportmérkőzések során veszíteni, mint a kieséses szakaszban, azonban a vereségnek sosem örül az ember. A magyarok védekezése nem lepett meg bennünket, inkább az volt a gond, hogy egyes helyzetekben rossz megoldást választottunk. A horvátok elleni mérkőzés nagy csata lesz, hiszen nekünk már van egy vereségünk, így arra kell figyelnünk, hogy a csoportban minél előkelőbb helyen végezzünk.”

„Ennyi kihagyott helyzettel nem lehet mérkőzést nyerni. Félhelyzeteket alakítottunk ki, aztán ezek végén lőttünk, kapkodtunk – fogalmazott Filip Filipovics. – Ez egy sportpofon, amelyet nem kell tragédiaként felfogni. Nem tudtuk megismételni a dubai játékunkat, ezúttal esélyünk sem volt arra, hogy már az első két negyed után megnyerjük a találkozót. Nem marad más hátra, mint hogy összeszedjük magunkat, s a legjobb tudásunkat nyújtva lejátsszuk a hátramaradt két csoportmeccsünket, s hogy száműzzük azt az idegeskedést, amely a magyarok elleni meccsen jellemző volt ránk. Talán jó is volt ez így, nem vagyok elégedetlen, lehet, hogy ez a vereség még jókor jött. Veszíteni nem tragédia, nem kell pánikolni.”

„Teljesen megérdemelt a magyar válogatott győzelme, jobbak voltak – véleményezte a történteket Zsivko Gocics. – Az emberhátrányos helyzeteket jól oldották meg. Decker parádézott a kapuban, nem tette számunkra lehetővé, hogy jobb eredményt érjünk el. Fontos meccs volt, de nem a legfontosabb. Még két mérkőzésünk van, ha azokat megnyerjük, akkor az éremért játszhatunk, s ez is a célunk. Gratulálok a magyar csapatnak a győzelemhez! A világ egyik legjobb játékosának, Prlainovicsnak a kiállítása után gyengébbek lettünk, de ez semmit sem von le az ellenfél győzelmének értékéből. Fel a fejjel, megyünk tovább!”

Jegyvásárlás: jegyed.hu

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik