Kosár: Árvai Noémi nagyszerű dupla-duplával tért vissza a Városmajorba

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.29. 17:26
Címkék
A PINKK-Pécsi 424 17 éves kosárlabdázója, Árvai Noémi 12 pontos és 12 lepattanós dupla-duplával vétette észre magát az NB I/A-csoport legutóbbi fordulójában a TFSE-MTK otthonában, a Városmajorban – ott, ahol egykoron a pályafutását is kezdte a BSE színeiben.

A felnőtt női élvonal alapszakaszának múlt hét végi, záró fordulójában az utánpótláskorúak közül Árvai Noémi (17) nyújtotta a legjobb teljesítményt.Árvai Noémi (17) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A PINKK-Pécsi 424 fiatal kosarasa 12 pontot, 12 lepattanót, 2 blokkot és 24-es VAL-mutatót jegyzett

a TFSE-MTK vendégeként (a mérkőzést 95–43-ra a hazai fővárosiak nyerték), ezzel karrierje első dupla-dupláját érte el, valamint a pontok, a lepattanók és teljesítményindex terén is egyéni legjobbat ért el az NB I/A-csoportban.

„Az előkészületek alapján nem úgy tűnt, hogy ebből ilyen jó meccs sülhet ki majd a számomra, mivel a múlt héten szinte végig betegeskedtem, egyébként még most sem vagyok százszázalékos. Emiatt csak a meccs előtti napon, pénteken tudtam edzeni – kezdte Árvai az Utánpótlássportnak. – Ennek fényében úgy álltam hozzá, hogy várhatóan keveset játszok, vagy egyáltalán nem is lépek pályára.

Ugyanakkor nagyon izgatottan vártam a meccset, mert a BSE játékosaként anno itt, a városmajori csarnokban kezdtem a pályafutásomat. Nyilván, az évek alatt a BSE-ből előbb MTK Budapest, majd TFSE-MTK lett, de ez a helyszín ma is ugyanúgy különleges nekem. Régóta vágytam már rá, hogy ezen a pályán játszhassak az A-csoportban, ezzel egy nagy álmom válhatott valóra.

A mérkőzésre visszatérve: mivel elég szűk a rotációnk, ráadásul faultproblémákkal is küzdöttünk, így a vártnál jóval többet, huszonnyolc percet kellett pályán töltenem. Iszonyatosan élveztem minden pillanatát, természetesen akadtak hibák, nem is kevés, szóval nem lehet maximálisan elégedett, de összességében hihetetlenül boldog voltam, hogy sikerült hozzátennem. Hálás vagyok a vezetőedzőnknek, Kovács Dénesnek, hogy bízott bennem!”

Az ígéretes hátvéd-bedobó tavaly nyáron részt vehetett az U16-os Európa-bajnokságon, és az ötödik helyen zárt a válogatottal. Majd a kontinenstornáról hazatérve Noémi szeptemberben váltott klubot: a Rátgéber Akadémiától – egy évet eltöltve ott – a másik pécsi csapathoz, a PINKK-hez igazolt, és csatlakozhatott az A-csoportos felnőttkerethez. Első élvonalbeli évadában 11 meccsen lépett pályára a „nagyok” között: 6,4 pontot, 3,8 lepattanót átlagolt mintegy húsz percnyi játékidő alatt a első osztály utolsó helyezett együttesében.

Árvai Noémi Forrás: PINKK-Pécsi 424
Két évvel ezelőtt azzal a céllal igazoltam Pécsre, a Rátgéber Akadémiára, hogy a saját posztomon, irányítóként a lehető legtöbbet fejlődjek, mivel akkor még viszonylag kicsi voltam.Ehhez képest – a tervekkel ellentétben – az ott töltött egy évem alatt főként magasposzton szerepeltettek

– mondta a 182 centiméter magas Noémi. – Persze sok új dolgot tanultam a számomra idegen poszton is, amit a továbbiakban is jól tudok hasznosítani, ám összességében nem igazán éreztem otthonosan ebben az új szerepben. Próbáltunk ezen változtatni, átbeszélni a kérdéskört a vezetőséggel, de nem jutottunk megoldásra.

Majd az Eb után jött a PINKK-Pécs megkeresése, és kiderült, az A-csoportban is számítanák rám, ez pedig olyan lehetőségnek tűnt, amit nem akartam visszautasítani. Ez utólag visszatekintve, abszolút jó döntésnek bizonyult.

A felnőtt másodvonal alapszakaszában 11,5 pontot, 5,6 lepattanót és 2,9 szerzett labdát és 17,9-es VAL-mutatót jegyzett. Eközben a korosztályos bajnokságban pedig a PVSK színeiben szerepel, és a junior országos döntőbe jutásért küzd csapatával.

„Igyekszem alázatosan dolgozni minden nap, és a lehető legtöbbet tanulni a társaktól, illetve az edzőktől a felnőttek között. A sok-sok egyéni képzésnek is köszönhetően rengeteget fejlődtem ebben a szezonban, jóval gyorsabbnak és erősebbnek érzem magam, míg a játékban a védekezés terén javultam a legtöbbet. Az első és a második csapatban is sok jó játéklehetőséget kapok, a kettes és hármas poszton egyaránt, ennek pedig nagyon örülök.”

(Kiemelt kép forrása: PINKK-Pécsi 424)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik