Cselgáncs: csalódást okozó szereplés a fiataloktól Zágrábban

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 20:41
Címkék
Összesen 23 magyar fiatal cselgáncsozó indult a hétvégén lezajlott zágrábi European Openen. Előzetesen érmekért mentek az utánpótláskorú versenyzők, ám végül egy ötödik és két hetedik hely lett a magyar küldöttség termése.

Nagylétszámú csapattal indult útnak a magyar cselgáncsválogatott a horvát fővárosban rendezett European Opennek. A 23 utánpótláskorút felvonultató küldöttségből 17 férfi és 6 női induló vágott neki a küzdelmeknek. A férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor a viadal előttdobogós helyezésekre számított a közelmúlt jól sikerülttréningei után.Pánczél Gábor a viadal előttdobogós helyezésekre számított a közelmúlt jól sikerülttréningei után.

„A srácok ellenfeleit nem nagyon tudtuk felmérni, az edzőtáborban mutatott forma azonban bizakodásra ad okot. Több érmet is várok, bízom a fiúkban, a jósolgatásnak viszont nincs sok értelme"–nyilatkozta előzetesen Pánczél, akinek elvárásait végül nem teljesítették a dzsúodsok, hiszen a legjobbaknak is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Naji Dávid (20) két győzelem után a hetedik helyen a zárt végül Fotó: Horváth György / MJSZ
Naji Dávid (20) két győzelem után a hetedik helyen a zárt végül Fotó: Horváth György / MJSZ

Naji Dávid (20) két győzelem után végül a hetedik helyen zárt  •  Fotó: Horváth György / MJSZ

Anőknél végül a 22 éves Szigetvári Mercédesz (+78 kg) jutott a legtovább, ő az ötödik helyen zárt,míg a férfiaknál a 20 évesNaji Dávid (60 kg) és a 19 évesVég Zsombor (100kg) is a hetedik helyig jutott. Az eseményt követően Pánczélt kérdeztük az – elvárosokhoz képest– gyengébb szereplés okairól.

„Az edzéseken mutatott formák alapján jogosan várhattunk többet, viszont az utolsó pillanatban még néhányan beneveztek a versenyre,így jóval színvonalasabb mezőny gyűlt össze végül, mint előzetesen számítottunk rá. A prágaiEuropean Openhez képest is erősebb volt a névsor. Az edzőtáborok után azt éreztem, hogy mostanra jött ki a fáradtság a legtöbb fiatalon. Emellett több más tényező is szerepet játszott, hiszen Gőz Rolandnak az első mérkőzéses vereségét – a takitkai hibája mellett– elsősorban a bírói tévedés okozta. Rajkai Robi és Tóth Benedek is remekül küzdött, de mindketten egy erősebb, képzettebb ellenfélbe futottak bele. Vég Zsombor sajnos vállsérülést szenvedett, így számára különösen szerencsétlenül alakult a viadal. Naji Dávid ugyan hozta akét könnyebb mérkőzést, viszont az igazán nehéz ellenfelekkel szemben már meggyűlt a baja; neki is még sokat kell fejlődnie felnőttszinten. Az előrelépéshez viszont mindenkinek szüksége van a hasonló színvonalú versenyekre, ezekből tudnak a legtöbbet profitálni a tehetségeink a következő, párizsi olimpiai ciklusra előretekintve."

A ZÁGRÁBI EUROPEAN OPEN UTÁNPÓTLÁSKORÚ MAGYAR RÉSZTVEVŐI:
FÉRFIAK
60 kg (40 induló)

7. NAJI DÁVID (Kaposvári JK)
VIDA ANDRÁS (Győri AC), FARKAS BENCE (Rákosvidéke Hajtós DSE) és ANDRÁSI MÁRTON (Mogyi-Bajai JC) helyezetlen
66 kg (52 induló)
ANDRÁSI GELLÉRT (Mogyi-Bajai JC) és SZEREDÁS BOTOND (Nippon Sport JC) helyezetlen
73 kg (53 induló)
ÓCSAI SÁNDOR (Ceglédi VSE) helyezetlen
81 kg (71 induló)
RAJKAI RÓBERT (MTK Budapest), TÓTH BENEDEK (MTK Budapest), KURTÁN ZSOMBOR (Egri VSI) és NERPEL GERGELY (Rákosvidéke Hajtós DSE) helyezetlen
90 kg (55 induló)
TÓTH FERENC (MTK Budapest) és GŐZ ROLAND (MTK Budapest) helyezetlen
100 kg (20 induló)
7. VÉG ZSOMBOR (Ceglédi VSE)
TÓTH CSABA (BHSE) helyezetlen
+100 kg (18 induló)
TOMPA MÁRTON (Szatymaz) és VARGA DONÁT (KSI SE) helyezetlen
NŐK
48 kg (17 induló)
KŐSZEGI REBEKA (BHSE) helyezetlen
57 kg (34 induló)
KÁRMÁN ANDREA (UTE) és KOVÁCS KITTI (BHSE) helyezetlen
63 kg (36 induló)
VARGA BRIGITTA (KSI SE) helyezetlen
78 kg (17 induló)
FARKAS SZILVIA (Győri AC) helyezetlen
+78 kg (15 induló)
5. SZIGETVÁRI MERCÉDESZ (Mogyi-Bajai JC)

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik