H. Á. 2019.07.30 12:20 Frissítve: 2019.07.31 14:24

Úszás: Kenderesit elengedték, csütörtökön érkezhet – Sós Csaba

A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett vizes világbajnokságról hazatérő úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatón elmondta, a szexuális zaklatás vádja miatt az ázsiai országban „marasztalt” Kenderesi Tamást információi szerint elengedték, s valószínűleg csütörtökön érkezik haza – számolt be róla a hvg.hu.

 

Kenderesi csütörtökön érkezhet haza (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A szövetségi kapitány úgy tudja, Kenderesi Tamás pénzbüntetést kap tettéért a dél-koreai hatóságtól, már el is engedték, és várhatóan csütörtökön érkezik haza. 

 
Kenderesit szexuális zaklatás vádjával előállították, nem hagyhatja el Dél-Koreát
A MÚSZ közleményt adott ki Kenderesi ügyében
„Talán meggondolatlan mozdulatot tettem” – Kenderesi visszautasítja a vádakat
De mi történt?! Ez várhat Kenderesi Tamásra?

„Pénzbüntetéssel elengedték, valószínűleg csütörtökön jön haza. Az ominózus felvételt nem láttam. A fegyelmi ügy az elnök úr hatáskörébe tartozik, az enyém más. Én a gyerekért aggódok. Először engem is azzal hívtak, hogy kórházban van. Aztán kiderült, hogy nem. Ilyenkor nem jó, hogy összevissza beszélgetnek. Amikor már tudtuk pontosan, hogy mi történt, akkor ki kell várni, hogy mi lesz. Sok tényező közrejátszik ilyenkor, például az ártatlanság vélelme, és vannak feltételezések is, de az az egy biztos: ha vétkes volt, akkor fegyelmi eljárás lesz ellene, ebben biztos vagyok. Hogy ennek mi lesz a következménye, az az eljárást lefolytató bizottságon múlik majd” – fogalmazott a hvg.hu videóján Sós Csaba.

Kenderesi Tamást vasárnap hajnalban állították elő egy éjszakai szórakozóhelyen Kvangdzsuban miután egy 18 éves nő hívta a rendőrséget, s szexuális zaklatással vádolta meg az olimpiai bronzérmes magyar úszót. A rendőrség még aznap elengedte Kenderesit, ám jelezte, tíz napig nem hagyhatja el az országot.

Kenderesi a vádakat visszautasította, de elismerte, hogy hozzáért a lányhoz, s bocsánatot kért a meggondolatlan mozdulatért. A helyi rendőrség hétfőn vádemelési javaslatot tett, s Kenderesi ekkor jelezte, hajlandó előre kifizetni a pénzbírság becsült összegét, ha hazaengedik, de az egyelőre nem tisztázott, hogy valóban ez történt-e.

A Nemzeti Sport biztos forrásból úgy értesült, az úszó még nem kapott pénzbüntetést, egyelőre az ügyész vádat emelt ellene, s a bíróság hoz majd ítéletet. Az azonban már tudható, hogy Kenderesi vétségének nem akkora a súlya, hogy elzárást lehetne kiszabni, ezért maximum pénzbüntetés lehet az ügy vége.

Lapunk értesülései szerint Kenderesi most az óvadékot utalta át, ami után az ügyész értesíti a rendőrséget az utazási tiltás feloldásáról. Az óvadék egyébként a kiszabható bírság maximuma, ami azt jelenti, hogy ha Kenderesi ellen ítél a bíróság, akkor nincs már semmi dolga a hatóságokkal, ha pedig számára kedvező ítélet születik, vagy kisebb a bírság összege mint az óvadék, akkor a különbözetet alighanem visszakapja – részben, vagy egészben.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.

2021.11.14 19:49:19

Úszás CS. B.

A versenyző parádés országos csúcsa vezette fel a zárónap egyéni döntőit.

2021.11.10 22:42:25

Úszás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Bűn, hogy ezek a szörnyű esetek csak most derülnek ki. Az elmúlt évtizedekben a sportolónak hallgass volt a neve, némán, megfeszülve kellett dolgoznia a sikerekért, mert azt hitették el vele, vagy azt látta korábbi példákon, hogy így, illetve csak így lehet győztes.