NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA 2021.10.21 16:23 Frissítve: 2021.10.21 23:15

Úszás: „A sirály kikapott egy döglött patkányt a vízből. Másnap abban versenyeztem”

A nyílt vízi úszók élete nemcsak játék és mese, ezt Olasz Anna sem tagadja, a verseny közbeni ádáz harcok azonban sosem tántorították el szeretett sportágától. Adja magát a kérdés: a nehezített körülmények ellenére miért lett belőle éppen nyílt vízi úszó? Erre is választ adott a Sportkrém stábjának, ahogy felidézte az eddigi pályafutása alatt tapasztalt legextrémebb versenykörülményt is.  

„A legextrémebb? Erről a koszosság jut eszembe, s ebben Barcelona vitte a prímet. A 2013-as világbajnokság nyílt vízi versenyeit a kikötőben rendezték, előtte körbejártunk a parton, s egy sirály egy döglött patkányt kapott ki a vízből az orrunk előtt. Mondom, én holnap ebben fogok versenyezni… Ott azért elgondolkodott az ember” – idézte fel a vb- és Eb-ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett úszó, aki videónkban bővebben is beszél arról, hogy verseny közben mi mindenbe „botlott” bele. Emellett felidézi, hogyan cseppent bele a nyílt vízi úszás világába, s milyen cicaharc folyik a mezőnyben, miközben a minél jobb helyezésekért küzdenek.

A csütörtöki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletében szóba kerül az is, mi tartotta a nyílt vízi úszás mellett, amikor karrierje a mélypontra került, s hogyan képzeli el a jövőjét. Egy biztos, egyelőre nem az úszás nélkül.   

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.