Vizes vb: Kapás Boglárka hatodik 200 pillangón – nincs A-szint

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 17:19
Nem lett meg az A-szint Kapás Boglárkának (Fotó: Török Attila)
A dohai vizes világbajnokság csütörtöki versenynapjának úszódöntői a 200 m pillangóval indultak: Kapás Boglárka a 6., Sebestyén Dalma a 7. helyen végzett.

 

Szerdán mindössze öt századdal maradt el az olimpiai A-szinttől Kapás Boglárka, másik magyar indulónk, Sebestyén Dalma pedig először úszhatott pályafutása során világbajnoki döntőben – a csütörtöki fináléban tehát Kapásnak elsősorban a párizsi szint volt a célja, míg Sebestyén örömúszást tervezett.

Hát, végül egyik sem feltétlenül jött össze…

Száznál Sebestyén a hatodik, Kapás a hetedik helyen fordult, s bár az utolsó ötvenen úgy tűnt, Kapás beindítja a rakétákat és valóban nagyobb sebességre kapcsolt, végül hatodikként ért célba – Sebestyén hetedik lett.

Az érem elmaradása nem feltétlenül fájó, hiszen az nem volt benne a pakliban, rosszabb hír, hogy Kapás Boglárka az A-szinttől (2:08.43) elmaradt (2:08.81). 

Jó érzésekkel álltam oda a rajthoz, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy ebben a fináléban nem volt benne az előző nap két úszása… Örültem volna, ha odaérek az első ötbe, de nem vagyok elégedetlen, egy világbajnoki hetedik hellyel indítani az évet, nem rossz” – nyilatkozta Sebestyén Dalma.

Úgy éreztem, sikerült beosztani az erőmet, mármint mindazt, ami megmaradt tegnapról – mondta Kapás Boglárka. Az időm rosszabb lett, mint a középdöntőben, de próbálok nem túl kritikus lenni magammal szemben, hiszen mindössze egy hónapnyi munka van bennem. Inkább azt viszem magammal pozitívumként, hogy újra sikerült háromszor leúsznom a kétszáz pillangót viszonylag jól. Nem vagyok teljesen elégedett, de szomorú sem.”

A női 100 gyors középdöntőitől Pádár Nikolett a 4x200-as gyorsváltó esti fináléja miatt visszalépett.

200 m pillangó
1. Laura Stephens (Nagy-Britannia) 2:07.35
2. Helena Rosendahl Bach (Dánia) 2:07.44
3. Lana Pudar (Bosznia-Hercegovina) 2:07.92

6. Kapás Boglárka (Magyarország) 2:08.81
7. Sebestyén Dalma (Magyarország) 2:09.80

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik