Vizes vb: Mosena Estilla 41., Kun Patrícia 42. a műugrók 1 méteres selejtezőjében

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 08:39
null
Mosena Estilla a 41. helyen zárta a műugrók selejtezőjét (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyarok közül elsőként a műugrók mutatkoztak be pénteken a Fukuokában zajló vizes világbajnokság nyitó napján: női 1 méteren Mosena Estilla és Kun Patrícia sem jutott döntőbe, a 41. és a 42. helyen zártak.

 

A délelőtti selejtezőben két csoportra osztották a 44 fős mezőnyt, az elsőben a 19 éves Kun Patrícia kapott helyet, az első világbajnokságán szereplő magyar öt ugrására összesen 182.40 pontot kapott.

„Egy picit azért izgultam, de jó verseny volt. Kisebb hibák akadtak, amiket ki kell javítanom, és az önbizalmamat kellene kicsit feljebb tornázni” – nyilatkozta az MTI-nek Kun Patrícia, aki hozzátette, 3 méteren szeretne 230 pont körüli eredményt elérni.

Edzője, Ligárt-Barta Nóra megjegyezte, hiába tudja tanítványa edzésen hibátlanul megcsinálni az ugrásokat, egy vb-n néma csendben, a hét bíró jelenléte előtti szereplés kicsit összenyomja a versenyzőt. Hozzátette, a tavalyi vb előtt versenyzőjének volt egy térdműtétje, így most van először „ilyen mély vízben”.

A 26 éves Mosena – akinek édesapja olasz, édesanyja magyar, Nagy Ibolya az 1992-es barcelonai olimpián toronyugróként vett részt – 186.90 ponttal fejezte be a selejtezőt, s mint elmondta, most elsősorban az volt a fontos, hogy megérezze a verseny hangulatát, majd 3 méteren szeretne jobb eredmény elérni.

A 12-es döntőbe a kínai Lin San jutott be az első helyen (291.25 pont), megelőzve a tavaly budapesti világbajnokságon győztes honfitársát, Li Ja-csiét.

A délutáni programban, magyar idő szerint reggel 8.00-tól a magyarok közül a Barbócz Blanka, Bastianelli Angelika kettős lesz érdekelt a szinkronúszó párosok technikai versenyének selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik