A nyílt vízi úszókon a sor; Összeállítás a legfiatalabb bajnokokról

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 23:24
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

• A Kisvárda a hétvégén mérföldkőhöz érkezett a magyar élvonalban, a csapat nem akármilyen sikerrel ünnepelte 100. élvonalbeli mérkőzését: idegenben győzte le 2–1-re a bajnoki címvédő Ferencvárost. Dombó Dávid, a várdaiak kapusa, lapunknak elmesélte, hogy a rajt előtti napokban a szurkolói ankéton levetítettek nekik az első 99 mérkőzésükből egy rövid összefoglalót, kiemelve a legfontosabb eseményeket, a legszebb gólokat . Peregtek a mérkőzések, az első NB I-es találkozótól egészen a legutóbbi idény utolsó találkozójáig, a Paks elleni győzelemig. A kapus beszélt arról is, miként készültek a nyitányra, és elmondta, hogy látta a VAR segítségével megítélt büntetőt.
• A Kisvárda a hétvégén mérföldkőhöz érkezett a magyar élvonalban, a csapat nem akármilyen sikerrel ünnepelte 100. élvonalbeli mérkőzését: idegenben győzte le 2–1-re a bajnoki címvédő Ferencvárost.
Dombó Dávid, a várdaiak kapusa, lapunknak elmesélte, hogy a rajt előtti napokban a szurkolói ankéton levetítettek nekik az első 99 mérkőzésükből egy rövid összefoglalót, kiemelve a legfontosabb eseményeket, a legszebb gólokat . Peregtek a mérkőzések, az első NB I-es találkozótól egészen a legutóbbi idény utolsó találkozójáig, a Paks elleni győzelemig. A kapus beszélt arról is, miként készültek a nyitányra, és elmondta, hogy látta a VAR segítségével megítélt büntetőt.

• A medencések után a nyílt vízi úszókon a sor Tokióban: Rasovszky Kristóf és Olasz Anna egészséges izgalommal várja a rajtot. Rasovszkynak nem mindennapi fogadtatásban volt része: a nyílt vízi világbajnok múlt múlt szerdán érkezett meg a japán fővárosba, és az ezüstérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely helyére költözött be a faluba – a vívók apartmanjába. Aznap toppant be, amikor a Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összetételű kardcsapat a bronzérmét ünnepelte. Az említett az apartman termése tehát eddig egy arany, egy ezüst, egy bronz. Most Rasovszkyn a sor, aki tudósítónknak azt is elmesélte, miért kellett az olimpiára a Hévízi-tóban és a Balatonban is készülnie.

• Ezen a héten a Junior mellékletünk is foglalkozik az olimpiával. Összeállítás készült a tokiói játékok legfiatalabb győzteseiről. A női gördeszkások street versenyszámában a 13 éves és 330 napos japán Nisija Momidzsi diadalmaskodott. A sportág először szerepelt az ötkarikás programban, és a fiatalok uralják: az ezüstérem a szintén 13 éves brazil Rayssa Leal, a bronz pedig a 16 esztendős japán Nakadzsama Funa nyakába került – ezzel minden idők legifjabb átlagéletkorú dobogója állt össze. Momidzsi pedig a második legfiatalabb női olimpiai bajnok lett. Hogy kik álltak még a dobogó tetején Tokióban a tinédzserek közül, kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik