Tenisz: ismét pénzbüntetést kapott a balhézó Kyrgios

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 21:30
null
Nick Kyrgios a Jannik Sinnerrel szemben elveszített meccse közben kritizálta a bírót és széttörte az ütőjét (Fotó: AFP)
35 ezer dolláros (11.6 millió forint) pénzbüntetést kapott Nick Kyrgios ausztrál teniszező, mert a miami tornán a Jannik Sinnerrel szemben elveszített nyolcaddöntős meccse közben a bírót kritizálta és széttörte az ütőjét.

 

A férfi versenyeket szervező ATP csütörtökön számolt be a szankcióról, melynek részletezéséből kiderül, hogy Kyrgiosnak 5000 dollárt kell fizetnie jól hallható trágár kifejezések használata miatt, 10 ezret sportszerűtlen viselkedésért, 20 ezret pedig szóbeli sértegetésért.

A keddi meccsen Kyrgios többször felelősségre vonta Carlos Bernardes játékvezetőt, mert úgy érezte, hogy a bíró nem tudja megfelelően kezelni a közönséget. Bernardes büntetésből egy pontot Sinnernek ítélt az első szett tie-breakje során, amikor az ausztrál játékos kiszólt a lelátón helyet foglaló barátjának, mondván, még ő is jobb munkát végezne a játékvezetőnél.

Kyrgios ezután több alkalommal hangosan kiabálva kérdőre vonta a bírót, hogy „mit látott sportszerűtlennek?!”, majd a kispadjához ment és a földhöz vágta az ütőjét. A játékvezető ezért egy játékot Sinnernek ítélt.

A Sinner által megnyert mérkőzés után Kyrgios nem kért bocsánatot, a bíró tevékenységét pedig „szörnyűnek” nevezte.

Az ausztrál teniszező a miami torna előtt rendezett Indian Wells-i viadalon is kikelt magából, akkor a Rafael Nadallal szemben elveszített negyeddöntős összecsapáson vágta földhöz az ütőjét, amely onnan visszapattanva majdnem eltalált egy labdaszedőt. Kyrgios akkor bocsánatot kért a tettéért, de 25 ezer dolláros pénzbüntetésre ítélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik