Tenisz: Marozsán Fábián elképesztő csatában ejtette ki Karacevet

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 18:32
Fotó: Getty Images
Marozsán Fábián két szoros szettben legyőzte Aszlan Karacevet a madridi salakpályás ATP 1000-es tornán a 64 közé jutásért vívott mérkőzésen. A 24 éves magyar játékos a következő körben az argentin Francisco Cerúndolóval meccsel.

 

Az első szettben 5:5 után Marozsán elveszítette szerváját, tehát Karacev a játszmáért adogathatott. Az orosz 40:0-re vezetett, de Marozsán mindet hárította. Sőt, Karacev további négy alkalommal hozhatta volna szettet, de nem tudott túljárni a magyar játékos eszén. Majd Marozsán jutott bréklabdához, és ezt elsőre megnyerve 6:6-ra egyenlített – jöhetett a rövidítés. Ebben Karacev elhúzott 6–2-re, de – láss újabb csodát – Marozsán mind a négy játszmalabdát hárította, vagyis csak ebben a szettben 11 (!) szettlabdát hatástalanított. Ezután már a magyar teniszező jutott előnyhöz 7–6-nál, és rögtön meg is nyerte azt, vagyis teljesen vert helyzetből Marozsáné lett a szett 7:6-tal.

Bár a második szettben a magyar klasszis 6:5-ös vezetésnél adogathatott a meccsért, Karacev brékelt, így ez is rövidítésben dőlt el. Ebben az orosz már nem jutott olyan esélyekhez, mint az elsőben. Marozsán sokkal jobban kontrollálta a csatát, és 6–2-nél négy mérkőzéslabdához jutott. Rögtön az elsőt ki is használta. A 24 éves magyar játékos tehát két, rövidítéssel záruló szettben győzött.

A következő fordulóban Marozsán az argentin Francisco Cerúndolóval találkozik.

„Nagyon boldogok vagyunk, őrület, hogy tizenegy szettlabdáról meg tudta nyerni az első szettet. Hitt magában, végig láttam, hogy rajta van a labdákon, mindent megtesz, és le akarja magát küzdeni, hogy a szettben maradjon. A második játszmában hiába jött vissza Karacev a meccsbe a szett legvégén, és mentette rövidítésre, Fábi végig dominált a tie-breakben, ami szintén megmutatta óriási versenyzői kvalitásait. Egyébként nem volt jó mérkőzés, de ahogyan megnyerte, az egészen elképesztő” – mondta Marozsán Fábián edzője, Balázs György a mérkőzés után.

„Nem hasonlítható Fábián helyzete a többi játékoséhoz, hiszen nekik akár tizenöt, húsz meccsnyi tapasztalatuk is lehet itt Madridban. Legalább egy már neki is van, és szerencsére rendkívül pozitív. A második fordulóban már úgy állhat oda Francisco Cerúndolo ellen, hogy van benne egy mérkőzés itt a helyszínen, az argentinnak idén az első meccse lesz, és hiába edz itt bárki, az éles találkozók mégis egészen másmilyenek, mint egy tréning” – tette hozzá Balázs.

TENISZ
ATP 1000-ES TORNA, MADRID (7 877 020 euró, salak)
EGYES, A 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Marozsán Fábián–Aszlan Karacev (orosz) 7:6 (8–6), 7:6 (7–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik