Billie Jean King-kupa: A lányok szívüket, lelküket kitették a pályára – Palágyi Miklós

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 21:34
null
Palágyi Miklós elégedett teniszezőink hozzállásával (Fotó: Nemzeti Sport)
Belgium hazai pályán 3–1-re legyőzte Magyarországot Billie Jean King-kupa-osztályozón, ezzel ők játszhatnak a jövő év eleji világdöntő selejtezőjében. A párharc végeztével lapunk utolérte a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Palágyi Miklóst.

 

Három egy lett a végeredmény, a belgák győztek, de nagy csatára késztettük őket. Hogyan látta a csapat teljesítményét?
– Elsősorban büszke vagyok a lányokra, szívüket, lelküket kitették a pályára, mindent megtettek a győzelem érdekében, de az ellenfél ezen a borításon, hazai közönség előtt jobb volt nálunk – fogalmaz a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Palágyi Miklós.

Két igen szoros mérkőzést láthattunk vasárnap, Bondár Anna szettelőnyben is volt Greet Minnennel szemben, Gálfi Dalma igen éles tie-breakben egyenlített Yanina Wickmayer ellen – mik voltak azok a kulcsmomentumok, melyek miatt mégsem a javunkra dőltek el a meccsek?
– Anna a döntő szettben három kettes előnynél, semmi harmincnál ütött egy vonalat, erre a vonalbíró bemondta, hogy kint volt, mielőtt az ellenfél megütötte volna a labdát, ez aztán tényleg kiment. Semmi negyven helyett a főbíró úgy döntött, meg kell ismételni a pontot. Onnantól Anna kapott négy első szervát, melyekkel Greet Minnen megfordította a játékot, így lett három három az állás. Ez kicsit megzavarta Annát, ami végül a meccs kárára ment. Dalma nagyon jól játszott a második szettben, sajnos azt a magas szintet nem tudta végig tartani.

Hogy érzi magát a csapat a párharcot követően?
– Szomorúak és csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Bíztunk a sikerünkben, sajnos nem jött össze, de büszke vagyok mindkettejük hozzáállására, ahogy az egész csapatéra is. Egész héten nagyon keményen dolgoztunk, szép jövő áll előttük. Folytatnunk kell ezt az utat.

TENISZ
BILLIE JEAN KING-KUPA
RÁJÁTSZÁS A VILÁGDÖNTŐ SELEJTEZŐJÉÉRT
Belgium–Magyarország 3:1
– végeredmény a negyedik egyes után

A Marie Benoit, Kimberley Zimmermann–Babos Tímea, Stollár Fanny párosmérkőzés tét nélkülivé vált, ezért a két szövetségi kapitány úgy döntött, azt már nem játsszák le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik