Gyementyjeva is legyőzte Szafinát, aki játszmát sem nyert a vb-n

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 21:18
Jelena Gyementyjeva 6:2, 6:4-re legyőzte honfitársát, Dinara Szafinát, a dohai WTA-világbajnokság Barna csoportjában. Szafina így nyert játszma nélkül fejezte be az évzáró versenyt, míg Gyementyjeva pénteken ki-ki mérkőzésen dönt a továbbjutásról a Serena Williams elleni találkozón.
Gyementyjeva sorsa pénteken dől el
Fotó: Reuters
Gyementyjeva sorsa pénteken dől el
Gyementyjeva sorsa pénteken dől el
Fotó: Reuters
Gyementyjeva sorsa pénteken dől el

Győzelem nélkül állt a mérkőzés előtt a két orosz játékos, ugyanis Szafina Serena és Venus Williamstől is két játszmában kapott ki, míg Gyemenytjevát Venus gyűrte le háromszettes találkozón.

Az első három játékot a fogadó nyerte, először Gyementyjeva tudta hozni a szerváját, 3:1-re vezetett ezzel. Szafina a későbbiek folyamán sem nagyon találta a ritmust, a jobb erőben lévő Gyementyjeva így simán hozta az első játszmát, 6:2-re.

A folytatásban Szafina összekapta magát, megpróbált legalább szépen búcsúzni a tornától, de ez mégsem jött össze neki. 2:2-nél ráadásul kisebb orvosi kezelésre szorult a lába.

4:4-ig ettől függetlenül tartotta a lépést honfitársával, ekkor azonban sokadszor is elveszítette adogatójátékát, így egy lépésre került az újabb kétjátszmás vereségtől. Gyemenytjeva nem kegyelmezett, könnyedén hozta a szerváját, így megszerezte első győzelmét.

A továbbjutáshoz azonban holnap meg kell vernie Serena Williamst is, aki a nap során korábban kikapott nővérétől, a csoportelsőként továbblépő Venustól.

A világbajnokság teljes programját ide kattintva tekintheti meg.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, 4.55 MILLIÓ DOLLÁR

BARNA CSOPORT
Gyementyjeva (orosz)–Szafina (orosz) 6:2, 6:4
KORÁBBAN
V. Williams (amerikai)–S. Williams (amerikai) 5:7, 6:1, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik