Szávay Ágnes vesztett helyzetből a fináléba jutott New Havenben

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 07:03
Szávay Ágnes fantasztikus teljesítményt nyújtva jutott a fináléba, miután az elődöntőben három szettben győzte le Eleni Daniilodút az egyesült államokbeli New Havenben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna elődöntőjében.
Szávay Ágnes ismét parádézott, és már a döntőbe jutott
Szávay Ágnes ismét parádézott, és már a döntőbe jutott
Szávay Ágnes ismét parádézott, és már a döntőbe jutott
Szávay Ágnes ismét parádézott, és már a döntőbe jutott

A tizennyolc éves magyar tehetség ezzel a hetedik mérkőzését nyerte meg nyolc nap alatt, amellyel kivívta magának a jogot arra, hogy a rangos versenyen a döntőben az első helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova ellen játszhasson.

Nem indult jól a mérkőzés a világranglistán a negyvenegyedikként rangsorolt magyarnak, hiszen az első szettet görög ellenfele nyerte 6:4-re.

Ezután azonban a feljavult a játéka és a második felvonásban fantasztikus teljesítménnyel 6:1-re győzött.

Jöhetett a döntő szett, amelyben Daniilodu már 3-1-re is vezetett, de Szávay ezúttal is megmutatta, hogy mennyire képes küzdeni, és kiegyenlített, majd a legjobbkor, a játszma végén brékelt is, és megnyerte a szettet és a mérkőzést is.

„A selejtezőktől eddig jutni nagyon kemény volt – nyilatkozta a magyar versenyző a mérkőzés után. – Minden egyes izmomban érzem a fáradtságot, de remélem holnap teljesen készen állok majd a döntőre.”

Szávaynak egyébként volt is miben elfáradnia, hiszen a selejtezők után legyőzte a világranglistán 31. Samantha Stosurt, majd a 10. Daniela Hantuchovát is, és Alona Bonderenkót is a mostani görög ellenfele előtt.

A Vasas tehetségének ellenfele, Szvetlana Kuznyecova az elődöntőben Jelena Gyementyjeva ellen nyert, úgy, hogy honfitársa rosszullétre hivatkozva feladta a meccset. Az első helyen rangsorolt orosznak egyébként ez leget idei első tornagyőzelme.

NEW HAVEN, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
SZÁVAY ÁGNES (magyar) Eleni Daniilodu (görög) 4:6, 6-1, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik