Swaney csúszására felkapta a fejét a világ; 3 arany helyett 4-et osztottak – ez volt a 11. versenynap

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 07:12
A pjongcsangi téli olimpia második hétfőjén viszonylag „laza” a program, bobban, síugrásban és gyorskorcsolyában hirdettek győztest. A magyar küldöttség Swaney Elizabeth révén volt érdekelt a versenynapon – Swaney a versenynap valódi nemzetközi különlegességé vált kvázi trükkök nélküli lecsúszásával, amely után a Magyar Olimpiai Bizottság átgondolja a küldöttségek válogatási procedúráját. Norvégia továbbra is az éremtáblázat első helyén a németek előtt – mindkét küldöttség szerzett aranyérmet hétfőn.

A LEGFONTOSABB HÍREKA LEGFONTOSABB HÍREK

• Magyar versenyző először állhatott rajthoz szabadstílusú síben, Swaney Elizabeth a 24. helyen végzett a selejtezőben, nem jutott döntőbe. Trükkök nélküli csúszásával azonban felkeltette a nemzetközi média figyelmét, no meg a hazai közérdeklődést. Nem feltétlenül pozitív a visszhang.

• A norvég Havard Lorentzen nyerte meg a férfi gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámát.

Norvégia nyerte meg a férfi síugró csapatversenyt Németország és Lengyelország előtt. A norvégok ezzel megerősítették helyüket az éremtáblázat első helyén.

• A férfi bob kettesek versenyében holtversenyes győztest hirdettek: Francesco Friedrich és Thorsten Margis (Németország), valamint Justin Kripps és Alexander Kopacz (Kanada) az olimpiai bajnok. 1998 óta először fordult elő holtverseny az aranyért.

• A jégtánc rövidprogramjában rekordpontszámot ért el a Virtue, Moir kanadai páros.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

A NAP ARANYÉRMESEI
Bob, férfi kettes:
Justin Kripps, Alexander Kopacz (Kanada) és Francesco Friedrich, Thorsten Margis (Németország)
Gyorskorcsolya, férfi 500 m: Havard Lorentzen (Norvégia)
Síugrás, csapatverseny: Norvégia (Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik