Rp. gyorskorcsolya: lesz magyar vegyes váltó a pekingi olimpián

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 16:44
null
The Hungarian short track speed skating mixed relay team qualified for the 2022 Beijing Winter Olympics (Photo: Melinda Czinege/Hajdú-Bihari Napló)
Ezüstérmet szerzett a dordrechti vk-viadalon a magyar vegyes váltó, de ennél fontosabb, hogy megszerezte a pekingi kvótát a csapat.

You can read the story in English here!

A magyar vegyes váltó a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor összetételben lépett jégre a szám elődöntőjében – érdekesség, hogy a vk-sorozat során futott 11. futamban a tizenegyedik összeállításban rajtoltak a mieink, és ezúttal is pazarul korcsolyáztak, futamgyőztesként jutottak a fináléba.

Aztán a döntőre Krueger John-Henryt Liu Shaoang váltotta, és a fináléban is okosan, nagyszerűen futottak a mieink: a világkupa-sorozatban elért harmadik, hatodik, majd negyedik helyezés után Dordrechtben ezüstérmet szereztek.

Az összesített vk-rangsorban a mieink a harmadik helyen végeztek – a pekingi olimpián 12 csapat indulhat, ám a kvóta megszerzésének feltétele volt az is, hogy a nőknél és a férfiaknál is legyen két egyéni kvóta. Tekintve, hogy ez már szombaton teljesült, kijelenthetjük, lesz magyar vegyes váltó a pekingi olimpián!

Korábban Liu Shaoang nyerte meg az 1000 méteres számot, így két év után nyert ismét versenyt a világkupa-sorozatban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyugodtan írhatjuk, hogy a szokásoknak megfelelően a három ászunk, vagyis a Liu testvérek és Krueger John-Henry mellett a férfiváltóban Nógrádi Bence kapott szerepet a szám fináléjában, a kvartett pedig ismét odaért a dobogóra: a pekingi ezüst, a nagojai és debreceni bronz után Dordrechtben is bronzérmet szerzett.

VILÁGKUPA-SOROZAT, 4. ÁLLOMÁS, DORDRECHT
Férfiak. Váltó (5000 m):
1. Dél-Korea 6:46.940, ...3. Magyarország (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence – Burján Csaba, Tiborcz Dániel) 6:47.076
Nők. Váltó (3000 m): 1. Hollandia 4:05.813, ...14. Magyarország (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca)
Vegyes váltó (2000 m): 1. Hollandia 2:39.144, 2. Magyarország (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor – Sziliczei-Német Rebeka, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence) 2:39.179
A KVALIFIKÁCIÓS VK-RANGSOR VÉGEREDMÉNYE

Vegyes váltó (2000 m): 1. Kína 28000, ...3. Magyarország 19520

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik