Alpesi vk: Shiffrin már csak öt győzelemre van a százas határtól

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 17:22
Mikaela Shiffrin öröme (Fotó: Getty Images)
Az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg vasárnap a női alpesi sízők szlovákiai műlesiklóversenyét, ezzel a 95. vk-diadalát aratta.

A jasnái versenyen az első futamban jelentős különbséggel a leggyorsabb volt, a másodikban pedig 14 századot meg tudott őrizni előnyéből a horvát Zrinka Ljuticcsal szemben. Harmadikként a svéd Anna Swenn-Larsson végzett.

Újabb diadalával Mikaela Shiffrin tovább javította a rekordot a vk-elsőségek tekintetében, így akár még a mostani szezonban elérheti a százas határt. A Chopokon aratott győzelme ráadásul a 150. dobogós helyezése volt világkupán, és már csak öttel marad el az e tekintetben még mindig csúcstartó Ingemar Stenmarktól. Ugyanakkor azzal, hogy szlalomban a 82. alkalommal végzett az első három között, megelőzte a svédet, aki az '70-es, '80-as években aratta sikereit. Az amerikai síző tavaly márciusban döntötte meg Stenmark vk-győzelmekre vonatkozó rekordját, a svédországi Aréban előbb beérte, majd 87. elsőségével le is hagyta őt.

Shiffrin legnagyobb riválisa, a szlovák Petra Vlhová a szombati óriás-műlesiklás során megsérült, így vasárnap nem indult a több tízezer hazai szurkoló nagy bánatára.

Ott volt ugyanakkor a mezőnyben Tóth Zita, aki az első futamot teljesítette, de nem fért be a legjobb harminc közé, így a másodikban már nem jöhetett le. A 44. helyen zárt a 63 fős mezőnyben és – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján – bő egy másodperccel kellett volna gyorsabban mennie a második futamos szereplésért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik