Videó: rémisztő bukás – csoda, hogy ennyivel megúszta a klasszis síugró

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 19:30
Ijesztő baleset történt a siúgró-világkupa szlovéniai Planicában zajló versenyének idején: a csütörtök délutáni nagysáncos edzésen az olimpiai bajnok és Négysánc-győztes Peter Prevc nem sokkal az elrugaszkodást követően elveszítette egyensúlyát, majd hatalmasat esett.

Peter Prevc a hátára zuhant, majd nagy sebességgel, magatehetetlenül pörgött a hóban. A szlovén versenyzőt mentőhelikopterrel szállították egy ljubljanai kórházba, ahol kiderült, enyhe agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

„Szerencsére végig eszméleténél maradt, de egyből kórházba kellett szállítani őt további kivizsgálásra. A körülményekhez képest jól érzi magát, tud kommunikálni, és bár az csak a részletes vizsgálatok után derül ki, hogy lett-e komolyabb sérülése, jelenleg úgy tűnik, hogy megnyugodhatunk. Hátborzongató bukás volt, amit valószínűleg a sílécének laza kötése okozott” – közölte a Nemzetközi Síszövetség (FIS).Peter Prevc a hátára zuhant, majd nagy sebességgel, magatehetetlenül pörgött a hóban. A szlovén versenyzőt mentőhelikopterrel szállították egy ljubljanai kórházba, ahol kiderült, enyhe agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

„Szerencsére végig eszméleténél maradt, de egyből kórházba kellett szállítani őt további kivizsgálásra. A körülményekhez képest jól érzi magát, tud kommunikálni, és bár az csak a részletes vizsgálatok után derül ki, hogy lett-e komolyabb sérülése, jelenleg úgy tűnik, hogy megnyugodhatunk. Hátborzongató bukás volt, amit valószínűleg a sílécének laza kötése okozott” – közölte a Nemzetközi Síszövetség (FIS).

AZ ESET VIDEÓN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik