Téli olimpia: a síugró Forfang nem lesz ott Pekingben

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 09:26
null
El sem indulhat a kíanai fővárosba (Fotó: AFP)
Johann André Forfang nem indul a pekingi téli olimpia síugró versenyein, mivel koronavírus-fertőzése miatt el sem utazik Kínába – számolt be róla az MTI.

A csapatban címvédő norvég négyes tagja közösségi oldalán jelentette be: még most sem elég egészséges ahhoz, hogy elinduljon az ötkarikás játékok helyszínére.

Alexander Stöckl, a skandináv ország szövetségi kapitánya múlt héten közölte, Forfang és csapattársa, Daniel-André Tande várja, hogy négy negatív tesztet produkáljon, mert utána tudnak elindulni Kínába a szigorú belépési szabályoknak megfelelve. Az biztos volt, hogy a két síugró így nem szerepelhet vasárnap normálsáncon és hétfőn a vegyes csapatversenyben, ugyanakkor a szakvezető abban bízott, hogy a nagysáncon és a férfi csapatversenyben már rendelkezésére állhat a két versenyző.

„Az elmúlt hetek kemények voltak. Ez egyáltalán nem tűnik igazságosnak. Normális életet éltem, a szokásos módon edzettem az elmúlt két hétben, de még mindig nem vagyok elég egészséges, hogy Kínába menjek” – írta a 26 éves versenyző.

Forfang négy évvel ezelőtt tagja volt az aranyérmes együttesnek, valamint ezüstérmet nyert normálsáncon.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik