Alpesi sí: Stuhec visszalépett, Shiffrin a vk-győztes

Vágólapra másolva!
2017.03.17. 20:50
null
Mikaela Shiffrin pályafutása során először nyerte meg az összetett világkupát (Fotó: AFP)
A szlovén Ilka Stuhec bejelentette, hogy nem indul az aspeni alpesi sí világkupadöntő szombati műlesikló számában, ezzel biztossá vált, hogy a nőknél az amerikai Mikaela Shiffrin nyeri az összetett vk-címért járó nagy kristálygömböt. Ugyanitt a svédek nyerték meg a csapatversenyt.


A 22 éves, olimpiai és háromszoros világbajnok versenyző a hátralévő két technikai szám – a műlesiklás és az óriás-műlesiklás – előtt 198 ponttal vezet szlovén riválisával szemben. Mivel egy győzelemért 100 pont jár, a visszalépéssel eldőlt, hogy Stuhec nem előzheti meg Shiffrint, aki így pályafutása során először nyerte meg az összetettet.

A fiatal amerikai a műlesiklók pontversenyét korábban négyszer is megnyerte, az összetettben viszont eddig a negyedik volt a legjobb helyezése.

Tavaly a svájci Lara Gut vihette haza a nagy kristálygömböt, a mostani idényt azonban nem tudta befejezni, miután a februári világbajnokságon térdszalag-szakadást szenvedett, így nem volt esélye a címvédésre.

A nők összetett pontversenyének állása 35 futam után (még 2 van hátra): 1. (és már győztes) Mikaela Shiffrin (amerikai) 1523 pont, 2. Ilka Stuhec (szlovén) 1325, 3. Sofia Goggia (olasz) 1117

Szintén Aspenben Svédország nyerte meg a pénteki csapatversenyt a világkupadöntőn. A nyolc együttes részvételével, egyenes kieséses rendszerben, válogatottanként négy sízővel megrendezett megmérettetésen a skandinávok a németek elleni döntő előtt Ausztriát és Franciaországot győzték le.

A CSAPATVERSENY VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország (Emelie Wikström, Frida Hansdotter, Andre Myhrer, Mattias Hargin)
2. Németország (Lena Dürr, Marina Waller, Stefan Luitz, Linus Strasser)
3. Franciaország (Coralie Frasse Sombet, Adeline Baud Mugnier, Jean-Baptiste Grange, Julien Lizeroux)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik