Real Madrid: vinnék a karizmatikus 18 éves hátvédet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 14:01
null
Jesús Vallejót hatalmas tehetségnek tartják (Fotó: Marca)
A Marca értesülése szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid a Real Zaragoza 18 éves védőjét, Jesús Vallejót figyeli.

 

A lap megemlíti, hogy a királyi gárda már azóta figyelemmel követi a fiatal hátvédet, hogy az előző szezon kezdetén bemutatkozott. Az ígéretes idényt maga mögött tudó hátvédet a legtöbben Sergio Ramoshoz hasonlítják, aki szintén fiatalon, mindössze 19 évesen érkezett a Real Madridhoz Sevillából, 27 millió euróért cserébe.

Akinek most a helyére is érkezhetne...

Mint ismert, Ramos úgy döntött, elhagyja a királyi gárdát, és a legvalószínűbb célállomásnak a Manchester United tűnik.

Vallejo 17 évesen mutatkozott be a Zaragozában, a szezon utolsó 13 mérkőzésén pedig már ő volt a feljutásért vívott rájátszás utolsó akadályában elbotló együttes csapatkapitánya. Személyisége mindenkit lenyűgözött a Zaragozánál és a Real Madridnál is, vezetői képességeit pedig mind a pályán, mind azon kívül harsogták, ami nem kis szó egy 18 éves futballista esetében.

A spanyol korosztályos válogatottakat végigjáró (az U16-osoknál épp a magyarok ellen bemutatkozó, de már az U21-eseknél is pályára lépő) védő nemcsak középen, hanem mind a két szélen is bevethető, szerződése 2019 nyaráig él a Zaragozánál, kivásárlási ára pedig 4.5 millió euró – igaz, ez minden szezonnal automatikusan megnövekedik, így a madridi óriás alighanem mielőbb lépni szándékozik az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik