La Liga: Rubialesék szövetségi pénzből fizették a „házibulit” – sajtóhír

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 13:50
null
Luis Rubiales egyre nehezebb helyzetbe hozza magát (Fotó: AFP)
Az El Confidencial információi alapján a Spanyol Labdarúgó-szövetség tagjai egy salobrenai villában 8-10 fiatal lány társaságában tartottak házibulit, amelyet a szövetség bankkártyájával fizettek, amely jogi következményekkel is járhat.

Ismét botrányba keveredett Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke. Az El Confidencial hónapok óta folyamatosan készít oknyomozói, tényfeltáró írásokat a szövetség elnökének etikailag és jogilag megkérdőjelezhető ügyeiről.

A spanyol napilag legutóbbi beszámolója szerint az elnök és hozzá több közel álló, a szövetségben dolgozó személy a szervezet bankkártyáit használták egy salobrenai villában tartott buli felmerülő költségeinek kifizetésére. Majadahonda Bírósága, valamint a Korrupcióellenes Pénzintézet vizsgálatot indított visszaélés és egyéb bűncselekmények gyanújával, ugyanis a szövetség nemcsak szponzori, hanem állami támogatásokat is kezel.

A lap szerint Rubialesen kívül legalább hét (a cikkben megnevezett) személy vett részt ezen az „összetartáson”, akiknek volt hozzáférésük a szervezett bankkártyájához. Rubiales ugyan nem használta, ellenben José María Timón és Antonio Gómez Reino a főnökük engedélyével igen.

Annak érdekében, hogy ne kelljen engedélyt kérniük a szervezet pénzügyi részlegétől, bankautomatákból vettek fel készpénzt, és azzal fizettek. Luis Rubiales korábbi főnöke, saját nagybátyja, Juan Rubiales vallotta be a minisztérium előtt, hogy a spanyol labdarúgás legfelelősségteljesebb pozíciójában lévő embere egy bulit szervezett a Granada melletti villában, „amely kizárólag Luis Rubiales, és a hozzá legközelebb álló kollégák számára volt megrendezve."

Juan Rubiales azt is kijelentette, hogy az RFEF bankkártyáját használták fizetőeszközként, valamint, hogy Luis egyik barátja, egy korábban futballista, 8-10 fiatal lányt is elhívott a tivornyára. A szövetséghez közeli források szerint a 46 éves Francisco Javier Martín Alcaidéról, vagyis „Nenéről” van szó, aki pályafutása során a Granadában is játszott.

Rubiales alkalmasságát már a spanyol női válogatott is megkérdőjelezte, ahogyan azt a The Guardian is megírta szeptemberben.

A válogatott játékosai közül tizenöten jelezték a szövetségnek, hogy nem szeretnének a válogatottban pályára lépni a következő válogatott szünetben. A játékosok szerint a munkáját hét éve ellátó Vildával tönkrement a csapat kapcsolata, és nem tudnak más lépéshez folyamodni. Az edzések minőségét, a szakmai deficitet az utasításokban, a sérülések kezelését, és a játékosokkal való kapcsolatot jelölték meg a játékosok indoklásként

A játékosok szerint Rubiales egyáltalán nem foglalkozik a női futballal, és nem tartja azt fontosnak. Jorge Vilda jelenleg is a spanyol női válogatott szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik