Barca: fájhat még Piquének az anyázás – 12 meccs eltiltás?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 08:02
null
Gerard Piquét újra elragadták az érelmei (Fotó: AFP)
A Marca beszámolója szerint négytől tizenkettő meccsre szóló eltiltást kaphat Gerard Piqué, a Barcelona védője azt követően, hogy az asszisztens durva szidalmazása miatt piros lapot kapott a hétfői, Athletic Bilbao elleni Spanyol Szuperkupa-visszavágón.

A spanyol lap arról ír, hogy a játékvezetői jelentés szerint Piqué – megközelítő fordításban – „Sz..ok a k...va anyádra!” szavakkal küldte melegebb éghajlatra a szerinte hibázó asszisztenst, Carlos Velasco Carballo játékvezető pedig azonnal felmutatta ezért számára a piros lapot. Az nem lehet kérdés, hogy ez a megnyilvánulás kimeríti a durva sértés leírását, amiért pedig a spanyol liga fegyelmi bizottsága négytől tizenkettő meccses eltiltást szabhat ki.

A Marca ugyanakkor azt is hozzáteszi, hasonló esetekben a leggyakoribb büntetés a négymeccses eltiltás, ez is azt jelenheti viszont, hogy Piqué az Atlteic Bilbao elleni bajnoki nyitány mellett a Málaga, az Atlético Madrid és a Levante elleni ligameccset is kénytelen lesz kihagyni.

PIQUÉ PIROS LAPJA

A mérkőzést követő sajtótájékoztató során Luis Enrique gratulált az ellenfélnek.

„Néha belefér, hogy az ember veszít. Az Athletic két nagy meccset zárt, hiába mi voltunk az esélyesek, tisztességesen győztek le bennünket. Tudnunk kell nyerni és veszíteni, és néha veszíteni is kell ahhoz, hogy értékelni tudjuk, milyen nehéz és szép nyerni” – mondta a meccs után Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője.

„Jár a gratuláció az Athleticnek a teljesítményéért, amellyel kiérdemelte a Szuperkupát. A kupadöntő után azt mondtam, megérdemeltük a trófeát, most ugyanezt kell mondanom az ellenfélnek, elismerni az eredményt és gratulálni – mondta a BL-győztes szakember, aki szerint Gerard Piqué piros lapja döntötte el végleg a párharcot. – Gerard kiállításáig jól játszottunk, de az a pirossal véget ért. Addig mindkét csapat remekül játszott.”

Az eredménnyel az is eldőlt, hogy Luis Enrique vezetőedzőként nem ismétli meg Pep Guardiola „hattrófeás” teljesítményét: a spanyol bajnokság, a Király-kupa, a Bajnokok Lugája, az európai Szuperkupa után az ötödik trófeáját, a Spanyol Szuperkupát irányításával kiengedte a kezéből a Barcelona. (A klubvilágbajnoki címet decemberben még begyűjtheti Japánban.)

„Elképzelhetetlenül boldog vagyok, nem csak azért, mert trófeát nyertünk, hanem mert amit ez a siker jelent számunkra. Mindenki tudja, hogy az Athletic miről szól, és a hihetetlen öröm ezt a győzelmet elvinni a szurkolóinknak” – fogalmazott Ernesto Valverde, a Bilbao vezetőedzője.

„Messi gólja után sem törtünk meg. A meccs elejétől kezdve jók voltunk, és kiállítás visszavetette a Barcelonát, aztán a gólunk még inkább” – mondta Valverde, aki szerint nem hétfő este Bilbaónál sehol sem volt jobb hely a partizásra.

SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ

Barcelona–Athletic Bilbao 1–1 (1–0)
Barcelona, Camp Nou, 93 000 néző. V: Velasco Carballo
Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitic (Sergi Roberto, 68.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro (Munir, 68.). Vezetőedző: Luis Enrique
Athletic Bilbao: Iraizoz – Bóveda, Etxeita (Elustondo, 66.), Laporte, Balenziaga – Gurpegi, Benat (Rico, 83.), Eraso – De Marcos, Aduriz (Kike Sola, 80.), Susaeta. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerző: Messi (43.), ill. Aduriz (74.)
Kiállítva: Piqué (56.), ill. Kike Sola (86.)

Spanyol Szuperkupa-győztes: az Athletic Bilbao, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik