Közel a megoldás: Samuel Eto’o helyet cserélhet Karim Benzemával

Vágólapra másolva!
2008.07.26. 18:04
Az Olympique Lyonnál köthet ki Samuel Eto’o, a Barcelona „eladósorba” kerülő támadója. A francia bajnokcsapat elnöke, Jean-Michel Aulas a L’Équipe című sportnapilapnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a kameruni csatár érkezésére van a legnagyobb esély. Különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a Barcelona felvetette egy Eto’o-Benzema csere lehetőségét.
Samuel Eto'o sorsa hamarosan eldőlhet, és távozhat Barcelonából
Foró: Reuters
Samuel Eto'o sorsa hamarosan eldőlhet, és távozhat Barcelonából
Samuel Eto'o sorsa hamarosan eldőlhet, és távozhat Barcelonából
Foró: Reuters
Samuel Eto'o sorsa hamarosan eldőlhet, és távozhat Barcelonából

Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke talán már unja, hogy csapata „állandóan” megnyeri a francia bajnokságot, de a BL-ben nem tud a csúcsra érni. A vezető a nagy cél elérésének érdekében nem sajnálná a pénzt új (sztár)játékosra, és Samuel Eto’o elérhetőnek tűnik.

„Ha Claude Puel, a csapat mestere azt mondja, hogy a Bajnokok Ligája megnyeréséhez szükség van Samuel Eto’óra, akkor mindent meg fogunk tenni, hogy leigazoljuk a támadót. Samuelt négy évvel ezelőtt már megpróbáltuk megszerezni, amikor még a Mallorcában játszott” – mondta az elnök.

Aulas a közelmúltban Barcelonában járt, és tárgyalt a katalán klub vezetőivel, akik felvetették egy esetleges Eto’o-Benzema csere lehetőségét. Az ötlet működőképesnek tűnik, hiszen a katalánok új trénere, Pep Guardiola már többször kijelentette, hogy nincs szüksége a kameruni támadóra, miközben Benzema remek befektetés lehet a frissülő Barcának.

Az egyetlen gond az üzlettel annyi lehet, hogy a csatár fizetési igénye túl magasnak bizonyulhat, ami gondot okozhat a csapaton belül.

„Nem tudom, hogy jó ötlet-e egy ilyen magas fizetési igényű játékost igazolni, aki eddig magasabb bért kapott, mint a többi futballistánk. Az biztos, hogy az egyensúly nagyon fontos, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is” – tette hozzá az elnök.

Természetesen Joan Laporta, a Barcelona elnöke támogatja a cserét, mivel Eto’o jelenleg 10 millió eurót keres, és az ő távozása gazdasági szempontból is jól jönne a klubnak.

GÓLOK BENZEMA MÓDRA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik