A röpisek is szurkolnak a pólósok Eb-sikeréért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 15:26
null
Ha valaki nem tudná megkülönböztetni őket: fehérben a vízilabdázók, pirosban a röplabdázók (Fotó: hunvolley.hu)
A budapesti vízilabda Európa-bajnokság szerdai, Hollandia elleni találkozóján a magyar röplabda-válogatott több játékosa is a lelátóról buzdította női pólósainkat.

 

A majd' három évtized után a jövő évi Európa-bajnokságra kijutó röplabdázók közül négyen – Dobi Edina, Liliom Rita, Szakmáry Gréta és Szombathelyi Szandra – hétfőn meglátogatták szállásukon a vízilabdázókat, ahol jó hangulatú beszélgetés után egy kis közös röplabdázással is melegítettek a kontinensviadalra.

Szakmári Grétával és Szombathelyi Szandrával álltak le röplabdázni a pólós lányok (Fotó: hunvolley.hu)
Szakmári Grétával és Szombathelyi Szandrával álltak le röplabdázni a pólós lányok (Fotó: hunvolley.hu)


„Voltak közöttük kifejezetten ügyes lányok is közöttük, akik simán átjöhetnének röplabdázni – mesélte erről Szombathelyi Szandra, aki amellett, hogy részese volt teremválogatott sikerének, a strandröplabda-válogatottnak is tagja. – Persze ezen nincs mit meglepődni, hiszen alapvetően mindkét sportágban a labda játssza főszerepet."

Kötetlen eszmecsere a pólósok és a röplabdázók között a budai várban (Fotó: hunvolley.hu)
Kötetlen eszmecsere a pólósok és a röplabdázók között a budai várban (Fotó: hunvolley.hu)


„Kicsit irigykedtek ránk, hogy nálunk nincs testi kontaktus az ellenféllel – vette át a szót Liliom Rita, a jövő évi Európa-bajnokságra kijutó válogatott csapatkapitánya. – Mint kiderült, ők sem a verekedést szeretik a vízilabdában. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy bármelyikük fejében is megfordult volna a gondolat, hogy sportágat váltson. Mint ahogyan a miénkben sem, annak ellenére, hogy a vízilabda most sokkal sikeresebb a röplabdánál."

Dobi Edina, Liliom Rita, Dékány Bernadett, Szombathelyi Szandra és 
Kitti is szurkolt a női vízilabdázóknak (Fotó: hunvolley.hu)
Dobi Edina, Liliom Rita, Dékány Bernadett, Szombathelyi Szandra és Kitti is szurkolt a női vízilabdázóknak (Fotó: hunvolley.hu)

„A csapat másodedzőjét, Kelemen Attilát ismertem korábbról, hiszen mindketten egriek vagyunk – árulta el a válogatott centere, Dobi Edina, aki a mérkőzés szpíkerétől még egy mini vízilabdát is kapott –, de nagyon összebarátkoztunk a lányokkal, akik még magyar címeres pólókat is adtak ajándékba. Én a meccsre is ebben jöttem. Nagyon drukkoltam nekik, és sajnálom, hogy kikaptak. De biztos vagyok benne, ezt követően majd győzelmek következnek és szívesen kijönnék a többi mérkőzésükre is szurkolni."

„Én ki is fogok, mert nekem bérletem van az Eb-re – mondta ezt már Dékány Bernadett, a válogatott bő keretének a tagja, aki a következő idényben az olasz másodosztályból való feljutásért küzdő Corpora Gricignano játékosa lesz. – Kint voltam a fiúk meccsén is kedden, s amikor csak lehet, jövök majd szurkolni a pólósoknak."

Szombathelyi Kitti – Szandra ikertestvére, s vele párban a strandröplabda válogatott tagja – viszont életében először volt kint vízilabda-mérkőzésen: „Mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen a hangulat egy ilyen tornán. Most végre átélhettem és azt kell mondjam, nagyon tetszik a rendezvény. Nyilván a férfiak játéka sokkal gyorsabb és pörgősebb, de izgalomban és fordulatokban itt sem volt hiány. Hajrá, magyarok!"

Két sportág találkozása a Hilton szálloda halljában (Fotó: hunvolley.hu)
Két sportág találkozása a Hilton szálloda halljában (Fotó: hunvolley.hu)


A röplabdázók a következő napokban amúgy nem csak a vízilabda Európa-bajnokság miatt fognak gyakrabban megfordulni a Margitszigeten, hanem mert két hét múlva itt rendezik majd meg a strandröplabda országos bajnokság döntőjét is, amelynek a Szombathelyi testvérpár már biztos résztvevője, s az eseményre a női teremválogatott tagjai is hivatalosak lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik