Női röpi CEV-kupa: nem sikerült a bravúr az SZBRA-nak

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 19:54
null
Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap, archív
Vereséggel kezdte meg szereplését a női CEV-kupa első fordulójában a bajnoki bronzérmes Szent Benedek Röplabda Akadémia, miután a Ludovika Arénában 3:1-es vereséget szenvedett a cseh Selmy Brnótól. A visszavágót november 14-én rendezik Csehországban.

A Szent Benedekre várt a feladat, hogy megmentse a magyar női röplabdacsapatok becsületét, hiszen szerdán a Vasas Óbuda, a Swietelsky Békéscsaba és a Fatum-Nyíregyháza is elvesztette nemzetközi kupameccsét. Könnyű dolga nekik sem volt, hiszen a cseh bajnokság ezüstérmesét fogadták, ráadásul nem is teljesen hazai környezetben, hanem Balatonfüred helyett Budapesten, a Ludovika Arénában.

Azonban cseppet sem ijedt meg a magyar csapat, villámgyorsan elhúztak 9:3-ra Nacsa-Pekárik Eszter vezérletével, s bár a vendégeknek még sikerült megfelezniük a különbséget, a végjátékra teljesen szétestek, s így könnyedén szereztek vezetést a fürediek (25:14).

A második játszma elején ugyanezt láthattuk, csak éppen fordított előjellel: 7:2-re húztak el a csehek, s éppen jókor jött Krisztian Mihajlov időkérése, mert sorozatban négy ponttal sikerült egyre visszazárkózni. Ezután azonban megint a vendégek percei következtek, akik megint megléptek, de egy újabb pihenő után, a csereként beálló Szakály Stefánia ászával 17:18 volt az állás. Egyenlíteni azonban nem sikerült, megint nőtt a különbség és újabb időkérés már nem volt, s így végül ezt 25:20-ra a vendégek nyerték.

Eleinte úgy tűnt, hogy a harmadik játszmában megint a fürediek dominálnak majd, de 2:0-ról 2:6-ra fordítottak a csehek. Megint jót tett az időkérés, hiszen sikerült feljönni egyre, de az egyenlítés ezúttal is elmaradt. De most legalább sikerült szorosan a vendégek nyakán maradni (tegyük hozzá: ehhez kellett a brnóiak hat nyitásrontása is). Azonban az egy-két pontos különbség a végére is megmaradt, sőt, 21:22 után sorozatban három ponttal meg is fordították a találkozót (21:25).

A negyedik szettre viszont megint magára talált a füredi csapat – na meg az ellenfél egy kicsit el is fáradt –, így ezúttal a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést és vezetett is 14:9-re. Ekkor viszont sorozatban négy pontot szereztek a csehek, úgyhogy kellett is egy időkérés, de szerencsére sikerült megállítani a felzárkózásukat. 19:19-nél azonban így is sikerült egyenlíteniük, sőt a vezetést is átvették. Innentől pedig megállíthatatlanok voltak: három mérkőzéslabdájukból a másodikat értékesítve (22:25) nyerték 3:1-re a meccset.

A visszavágót november 14-én játsszák Brnóban.

RÖPLABDA
Női CEV-kupa, 1. forduló, első mérkőzés
Szent Benedek RA–VK Selmy Brno 1:3 (14, –20, –21, –22)
Budapest, Ludovika Aréna, 100 néző. V: Mateizer (román), Kralovic (szlovák).
SZBRA: Perez Ramos 14, Szerényi 11, Kobaidze 8, Wojcik 11, Nacsa-Pekárik 13, Berkó 3. Csere: Gatard, Fáth (liberók), Krakoczki, Szakály 1, Castero Cruz3. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
BRNO: Smidová 3, Janecková 17, Marková 8, Bjärregärd-Madsen 16, Kelnarová 5, Sirucková 12. Csere: Chevalierová (liberó), Bernaková, Benediktová. Vezetőedző: Jaroszlav Vlk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik