Az első a tizenegy utolsó esélyből

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 20:03
Egy nagyon rövid pihenő után újra pályára lép kedvenc csapatunk, most - és idén innentől már csak - a Serie A-ban. A Cesena otthonába látogatunk...

Egy nagyon rövid pihenő után újra pályára lép kedvenc csapatunk, most - és idén innentől már csak - a Serie A-ban. A Cesena otthonába látogatunk vasárnap este, és innentől már csak egy célja lehet a csapatnak: damage control, azaz menteni a menthetőt, ami jelenleg a BL indulást jelenti.

Ezt a táblát csütörtökön óriási sebességgel hagytuk el, és már csak egy elágazás van mielőtt még elérjük krízis belvárosát: a maradék 11 meccsen kiharcolható második hely.

Mára már biztos lett a várható, ebben a szezonban hozott anyagból kell, és fogunk dolgozni. Ezt persze Garcia-ra értem, így az előző posztom címét kijavítva, Garcevasz helyett lehet Garceddmárösszeacsapatot. Bár elismerem, ez becenévnek kicsit hosszú.

Ami viszont engem meglepett, és kicsit sajnálom is az az, hogy úgy néz ki Sabatini fogja bánni ezt a szezont. Mondjuk Baldini távozása hatalmas megkönnyebbülést jelentett tavalyelőtt, de meglátjuk ebből mi lesz. Elmondta, hogy ő nem fog kilépni, mert az menekülés lenne, de ebben a videóban nagyon sok minden benne van:

"Sabatini többször elmondja, hogy ő vállalja a felelősséget, nem bújik el. (meg fogok fizetni a hibáimért, magyarul repülni fog).

A szurkolók követelik, hogy ne ő vállalja a felelősséget, hanem a játékosok: "Akinek nincsenek meg a tökei az lépjen vissza."

Sabatini: De a játékosok bajban vannak, adjanak nekik legalább egy hónapot.

Szurkolók: De egy hónap múlva vége a bajnokságnak! Nyerni fognak ezek Cesenaban?

S: Ha vége lesz a bajnokságnak kezdődni fog egy másik! De nekem most mennem kell, gyertek ide amikor akartok és beszélünk.

Szk: De be se engednek, mikor lehet beszélni? Adjon telefonszámot. (Erre Sabatini már csak a fejét fogta kínjában.)

S: Támogassátok ezt a kib@szott csapatot!"

(nemvoktrendi fordításában)

Sabatini meccs utáni nyilatkozatával érthetőbbé válik egyébként, hogy pontosan miért is vállalja a felelősséget. Természetesen a január miatt, amikor meg kellett volna erősítenie a támadószekciót, de ez finoman szólva sem sikerült neki.

Ez viszont a távoli jövő, nézzük inkább, hogy mi vár ránk vasárnap este. A Cesena a kiesés ellen küzd, utolsó előtti helyen áll, és 4 pont a lemaradásuk az Atalantától (ahogy a Cagliari-nak is). Az elmúlt hat meccsen viszont mi csak 1 ponttal tudtunk többet gyűjteni náluk. A csapat helyzetét nehezíti a sok (pontosabban 6, és Brienza játéka is kétséges) sérült. Akire nagyon figyelni kell majd, az kétségtelenül Defrel. A francia 6 góllal a házi gólkirály, ami mellé még 4 gólpassza is van, de a szezon során Florenzi-i mennyiségű helyen játszott már. Őt követi 5 góllal, ugyanennyi gólpasszal Brienza, aki a csapat irányítója, 20 meccsen 30 assistot írnak a nevéhez.

Az elmúlt hetek alapján azonban biztosan kimondhatjuk, hogy a legnagyobb veszélyt mi jelentjük magunkra, így én nem is foglalkoznék sokkal többet a Cesena-val.

Leali, a Cesena 22 éves kapusa. A Juventus-ból van itt kölcsönben, remélem nem tesszük naggyá őt is.

Nehéz a Roma helyzete, mivel csak két pihenőnapot kaptak a csütörtöki meccs után, ami biztosan sokat kivett a csapatból, főleg mentálisan, ezzel pedig már egy jó ideje sok probléma van. Rengeteg a hiányzónk. A védelemben a már megszokott hármason kívül most Mbiwa sérült le. Spolli bemutatkozása lehet, hogy most fog megtörténni, de az is lehet, hogy sose. Az igazi problémák középen vannak, (ez is Sabatini hibája, hiszen bealudt január első felében, és már nem volt ideje középpályást szerződtetni) hiszen Pjanic, és Keita eltiltott, így marad De Rossi, aki 90 percet játszott csütörtökön, Nainggolan, aki legalább pihent, a harmadik játékos pedig most szerintem Parades lesz, mivel Florenzire is ráfér a pihenő. Elöl Totti végül nem utazott el a csapattal, a combjával volt probléma. Ibarbo már visszatért (kezdeni azért nem fog), Doumbia meg talán játszik végre (ha még labdába is érne!). Egy betömörülő csapat ellen mind a ketten nagyon hasznosak lehetnének elvileg, és akkor még marad Ljaljic, Verde és Gervinho.

Egy tipp a kezdőre:

De Sanctis-Torosidis-Manolas-Astori-Cole-Nainggolan-De Rossi-Parades-Iturbe-Doumbia-Gervinho

Ha én lennék Rudi helyében, akkor mondjuk Spolli, és Ljaljic kezdene, Astori és Gervinho helyett, de majd meglátjuk, hogy ő hogy gondolja. Opció még Verde is a középpályán, hiszen támadni kell majd, így a 4-2-3-1-re is van esély.

Vasárnap 20:45-től a DigiSport1-en

A lényeg viszont már nem is az, hogy ki elérhető és ki nem, hanem az, hogy azok akik tudnak játszani túllépnek-e az előző hónapok eredményein, és megteszik-e az első lépést a második hely megőrzése érdekében, ami egy kötelező győzelem, hogy ne legyen esélye a Lazio-nak (és később senkinek) előzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik