Rio 2016: két érmet szerzett, de nem hívták meg az ünnepségre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 15:19
A sportlövő Anna Korakaki volt a legeredményesebb görög sportoló a riói játékokon, mégsem kapott meghívást az olimpikonok állami köszöntésére.

A 20 éves lövő sportpisztolyban arany-, a 10 méteres légpisztolyos versenyben bronzérmet szerzett Rióban, de elfelejtették meghívni a kormány által szervezett csütörtöki ünnepségre. légpisztolyos versenyben bronzérmet szerzett Rióban, de elfelejtették meghívni a kormány által szervezett csütörtöki ünnepségre.

Az olimpikonok szerdán délután kaptak meghívást az eseményre, ahol a görög államfő, Prokopisz Pavlopulosz köszöntötte őket.

„Nem tudom, mit mondjak, csalódott vagyok. Rengeteg emberrel volt nézeteltérésem a közelmúltban, és nyilvánvaló, hogy most megfizetünk érte” – közölte Korakaki édesapja, egyben edzője, Taszosz Korakakisz a gazzetta.gr sportoldalnak.

„Újságíróktól szereztem tudomást az ünnepségről. Megkerestem az olimpiai bizottság elnökét, Szpirosz Kapralosz urat, akiről bizton állítom, hogy nem tehető felelőssé a történtekért. Ugyanakkor erre nincs mentség” – tette hozzá.

„Tudták, hogy Anna nincs az országban ezekben a napokban, és kértük őket, hogy előre szóljanak az ünnepségről, hogy tudjunk tervezni” – mondta Korakakisz, akinek lánya Franciaországban nyaral.

A Görög Olimpiai Bizottság szóvivője cáfolta azokat a helyi sajtóértesüléseket, melyek szerint a sportolót szándékosan nem hívták meg a köszöntésre. Hozzátette, többen nem tudtak részt venni az eseményen, így egy másik ünnepséget is terveznek, ahol az egész riói csapat ott lehet.

Görögország három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik