Szardínia-rali: Loeb győzött, továbbra is vezet összetettben

Vágólapra másolva!
2011.05.08. 15:42
null
Elporolt a mezőny elől: Loeb idei második diadalát aratta (Fotó: Imago)
A sorozatban hétszeres vb-győztes, címvédő Sébastien Loeb nyerte meg vasárnap a rali-világbajnokság ötödik futamát, a szardíniai viadalt. Ez volt Loeb 64. győzelme karrierje során.

A pontversenyben éllovas és pályafutása 64. diadalát arató francia pilóta mögött a finn Mikko Hirvonen lett a második, a norvég Petter Solberg a harmadik.

A viadal magyar indulói közül Turán Frigyes abszolútban a 24. helyen végzett, míg ifjabb Érdi Tibor a 28. helyen zárt.

Loeb szezonbeli második győzelmét aratta, miután – annak ellenére, hogy végig takaríthatta a port első indulóként – péntektől irányítása alatt tartotta a versenyt. A második helyen végző Mikko Hirvonen egy defektet kárhoztathat, hisz így is csak 11.2 másodperccel maradt le a francia mögött – vigaszdíjként szerzett három bónuszpontot a power stage megnyerésével. A harmadik helyezett Petter Solberg turbóproblémák miatt szedett össze hátrányt, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A negyedik Sébastien Ogier, az ötödik Mads Östberg lett, a Mini gyári csapata egy hatodik hellyel debütált, Dani Sordo révén. A rali egyik hőse a hetedik helyet szerezte meg: az észt Ott Tanak (az S2000-es kategória nyertese) WRC-autók sorát utasította maga mögé.

SZARDÍNIA-RALI
A VÉGEREDMÉNY
1. Sébastian Loeb (francia, Citroën DS3) 3:45:40.9 ó
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Fiesta RS) 11.2 mp h.
3. Petter Solberg (norvég, Citroën DS3) 23.8 mp h
Az állás: 1. Loeb 100 pont, 2. Hirvonen 93, 3. Sébastien Ogier (francia, Citroën DS3) 81

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik