nemzetisport.hu
2014.02.10 12:37 Frissítve: 2014.06.08 01:01

Serie A: Reja elégedett, Garcia a határozottságot hiányolja

Hétvégi pontvesztése ellenére sem csökkent a Juventus előnye a bajnokságban, hiszen a római derbin nem bírt a Lazióval a második helyen álló Roma.

 

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sok problémát okoztunk nekik a széleken. A szünet után többet birtokolták a labdát, de kitartott a védelmünk, és nem engedtünk sok lehetőséget nekik – vélekedett a rangadóról a Laziót irányító Edy Reja. – Volt néhány ígéretes kontrák, amelyekkel nem tudtunk élni, főleg Eddy Onazi hihetetlen helyzeténél. Bizonyos időszakokban a Roma a kapunk elé szorított minket, de a srácok állták a sarat, és elégedett vagyok az iksszel.”

Rudi Garcia ugyanakkor érthetően kevésbé volt elégedett az elszalasztott lehetőség után.

„Mi voltunk a kezdeményezőbbek, mi birtokoltuk többet a labdát, de ahhoz, hogy megnyerj egy mérkőzést, jobban kell szerepelned az utolsó passzoknál – mondta a Roma mestere. – Ez az, ami hiányzott nálunk. Nem elég csak támadni, sokkal határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt.”

„Minden lehetségest megtettünk a győzelemért, de néha az a csapat, amelyik uralja a mérkőzést, hibázik a befejezéseknél – tette hozzá Garcia, aki kritizálta Reját, mert rossz példát mutatott, azzal viccelődött, hogy reményei szerint néhány Roma-játékos megsérül a nagy mérkőzés előtt. Hogy sikerült-e rendezni a dolgokat? – Azt mondtam, amit gondoltam, ennyi történt. Nincs mit mondanom erről a továbbiakban.”

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.