FFT: egy gyilkosság margójára – a Lazio ultrái között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 17:40
Augusztus 7-én lelőtték az Irriducibili, vagyis a Lazio hírhedt ultráinak vezérét. A FourFourTwo Rómába látogatott a gyászoló keménymaghoz.

„Hánykor érkezel Rómába?” – olvasható a WhatsApp-üzenet a telefonomon. „Hánykor érkezel Rómába?” – olvasható a WhatsApp-üzenet a telefonomon.

„Éjfél után.”

„Akkor gyere egyből a főhadiszállásra!”

„Jó, de hajnali egykor? Nem jobb, ha vasárnap reggel, a meccs előtt találkozunk?”

„Vasárnap már nem érünk rá. Fél kettőre gyere.”

„Hová menjek?”

„Azt majd később megmondjuk.”

Néhány héttel korábban a szervezet 53 éves vezetőjét, Fabrizio „Diabolik” Piscitellit egy római parkban fényes nappal agyonlőtték.

Világszerte ultracsoportok tucatjai fejezték ki együttérzésüket. A San Siróban az Inter drukkerei egész koreográfiát mutattak be a Lecce elleni mérkőzés előtt. A Veronához hasonlóan az Inter ultrái is jóban vannak a Lazio keménymagjával. A fővárosban a Roma ultrái „Az élőkkel harcolunk, a holtakat tiszteljük” feliratú zászlót lengettek. A Juventus ultrái virágot vittek a délkelet-római park padjához, ahol egy kocogónak öltözött férfi egy lövéssel végzett Piscitellivel. Egy nappal később valaki hatalmas, „Diablo él!” feliratú zászlót akasztott ki a Colosseumra.

A kerület szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyészsége nyomozást indított az ügyben. Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes így nyilatkozott: „Bízom benne, hogy a bűnüldöző szervek és a nyomozók szakszerűen felgöngyölítik az ügyet. A tettes nem menekülhet.” Miközben e sorokat írjuk, a nyomozás még tart.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik