Olaszország: Totti mégis megfontolná Prandelli behívóját

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 12:59
Francesco Totti 36 évesen már túl van karrierje csúcspontján, az AS Roma kapitánya utóbbi hetekben, hónapokban mutatott teljesítményével azonban a szakértők szerint is rászolgált, hogy ismét meghívót kapjon az olasz válogatott 24 fős keretébe. A lehetőséget maga a játékos és Prandelli szövetségi kapitány sem zárta ki.

A Serie A jelenlegi szezonjában 26 mérkőzésen 11 gólt szerzett támadó utoljára a 2006-os németországi világbajnokság alkalmával szerepelt az olasz nemzeti csapatban, akkor a squadra azzurra vb-címet nyert Marcello Lippi irányításával. 2007 nyarán klubkötelezettségeire hivatkozva lemondta a válogatottságot – azóta hiába vetődött fel rendre a neve, a Roma klasszisát nem sikerült reaktiválniuk a nemzeti együttesbe.Serie A jelenlegi szezonjában 26 mérkőzésen 11 gólt szerzett támadó utoljára a 2006-os németországi világbajnokság alkalmával szerepelt az olasz nemzeti csapatban, akkor a squadra azzurra vb-címet nyert Marcello Lippi irányításával. 2007 nyarán klubkötelezettségeire hivatkozva lemondta a válogatottságot – azóta hiába vetődött fel rendre a neve, a Roma klasszisát nem sikerült reaktiválniuk a nemzeti együttesbe.

Totti legutóbb a Roma Parma elleni bajnokiján kápráztatta el a futball szerelmeseit, a „Capitano” góllal, gólpasszal és káprázatos megoldásokkal vezette sikerre a „Farkasokat”, a 70. percben szerzett találatával pedig – amely karrierje 226. bajnoki gólja volt – a Serie A történetének második legeredményesebb labdarúgója lett. Nem csoda, hogy a mérkőzést követően és a válogatott behívók kiküldésekor sokakban felmerült, Totti is helyet érdemelne a Brazília ellen készülő csapatba.

Cesare Prandelli, az olasz válogatottat a nyári Európa-bajnokságon ezüstéremig vezető szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján elárulta, egy hónappal a brazíliai vb előtt örömmel venné fontolóra Totti behívását, ha akkor is ilyen ellenállhatatlan formában játszik majd.

„Nagyon megtisztelőek Prandelli mester szavai – mondta az AS Roma ikonja a hétfőn elhangzottakra reagálva. – Most minden nagyszerűen alakul, de kétezer-tizennégy még messze van. Az is előfordulhat, hogy addigra szögre akasztom a cipőmet. Ki tudja? Ha Prandelli majd behív, ráérek ezen gondolkodni.”

Gianlugi Buffon, bajnoki címvédő Juventus és az olasz keret első számú kapusa a Brazília elleni barátságos meccs és a Málta elleni vb-selejtező előtt őt faggató riportereknek elárulta, Tottinak ma is helye lenne a válogatottban.

„Továbbra is a legjobb olasz játékosok között van, ennyi idősen a legmagasabb szinten teljesít hétről hétre. Nem lepődnénk meg, ha a kapitány nem mondana le egy ekkora klasszisról” – mondta elismerően Buffon az AS Roma „Ferenc pápájáról”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik