A Juventus immár matematikailag is bajnok lett a másodosztályban

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 20:28
Története első másodosztályú bajnoki címét nyerte az olasz Juventus, miután pontelőnye a szombati, Mantova elleni 2–0-s győzelemnek köszönhetően immár matematikailag is behozhatatlanná vált a Serie B pontvadászatában.
David Trezeguet szerezte a Juve első gólját a Mantova ellen
David Trezeguet szerezte a Juve első gólját a Mantova ellen
David Trezeguet szerezte a Juve első gólját a Mantova ellen
David Trezeguet szerezte a Juve első gólját a Mantova ellen
A torinói Stadio Olimpicóban lejátszott mérkőzésen a „zebrák” góljait a francia David Trezeguet és a cseh Pavel Nedved szerezte – előbbi az 55., utóbbi a 73. percben vette be a vendégek kapuját.

Mint emlékezetes, a klub a 2006 tavaszán kirobbant bundabotrányban való érintettsége miatt volt kénytelen a másodosztályban szerepelni, és a csapatot a büntetés részeként – a 2004–2005-ös és a 2005–2006-os bajnoki cím utólagos elvétele mellett – a másodosztályban is pontlevonással sújtották: Alessandro Del Pieróéknak az újabb és újabb fellebbezések után végül kilenc pont hátrányból kellett kiharcolniuk a feljutást.

A Juventus jövő évi Serie A-s indulása egyébként már a múlt héten eldőlt, amikor a csapat az Arezzo 5–1-es legyőzésével bebiztosította magának a feljutást (a versenykiírás értelmében a bajnokság első és második helyezettje nyeri el a jogot az élvonalba kerülésre).

A Modena elleni diadalt némileg beárnyékolta, hogy a mérkőzés előtt napvilágot láttak olyan információk, amelyek szerint Didier Deschamps, a Juventus francia vezetőedzője előző nap benyújtotta a lemondását.

Noha az értesülést a klub hivatalosan cáfolta, szinte bizonyosnak tűnik, hogy a szakember végül elhagyja a torinói együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik