Videó: a legjobban fizetett bokszoló – ennyit kaszált tavaly a youtuber

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 18:21
null
Jake Paul és testvére, Logan Paul – nincsenek anyagi gondjaik (Fotó: Getty Images)
Talán egyre több bokszkedvelőnek csenghet ismerősen Jake Paul neve. A YouTube-sztárként befutott influenszer először 2018-ban lépett ringbe, akkor egy amatőr mérkőzésen debütált egy másik youtuber, Oladeji Daniel Olatunji (Deji) ellen, s győzött is. Paul azóta öt profi bokszmeccsen szerepelt, s egyelőre még nem akadt legyőzője. Sikerét jól mutatja, hogy 2021-ben messze ő volt a legjobban kereső bokszoló.

A 25 esztendős youtuber az HBO Real Sports műsorának adott interjút, amelyben elárulta, mennyit keresett 2021-ben szigorúan csak a ringben – összesen háromszor lépett a szorítóba, egyszer Ben Askren (profi vegyes harcművész és amatőr birkózó) és kétszer Tyron Woodley (középsúlyú UFC-bajnok) ellen –előbbit TKO-val, utóbbit egyszer megosztott pontozással, egyszer pedig kiütéssel győzte le.

A három meccsből összesen 45 millió dollárt tett zsebre, ezzel ő volt 2021-ben a legjobban fizetett bokszoló. A youtuberhez Canelo Álvarez volt a legközelebb – a mexikói ökölvívó 34 milliót kasszírozott a múlt esztendőben.

Eddig egyetlen kihívója sem jelentett számára különösebb problémát, hiszen az összes profi meccsét megnyerte – hozzá kell tenni, ellenfelei közül senki sem volt profi ökölvívói háttérrel. Az előbb említett győzelmei mellett TKO-val felülmúlta a szintén youtuberként elhíresült Ali Eson Gibet, továbbá kiütötte a korábbi NBA-játékost, Nate Robinsont.


Jake Pault és testvérét, Logan Pault (aki legutóbb Floyd Mayweather Jr. ellen lépett szorítóba) mindenki kinevette, amikor profi ökölvívónak állt. Mivel a fivérek botrányaikról és polgárpukkasztó megnyilvánulásaikról híresültek el, sokan azt remélték, hogy a ringben végre valaki némi alázatra tanítja őket.

A LEGHÍRESEBB PAUL-BOTRÁNYOK
Jake Paul 2016-ban robbant be igazán a YouTube-ra, csatornájára ugyanis napi szinten töltött fel vlogokat. Barátaival és csatornájának stábtagjaival együtt élt Los Angelesben, ahol „extrém videóötleteivel” gyakorlatilag a társaságával együtt pokollá tette szomszédai életét. Többen is feljelentették, miután a barátaival folyamatosan hangoskodtak, s egyik alkalommal még a kertet is felgyújtották. Nem segített a helyzeten, hogy éjjel-nappal zajongtak Jake Paul rajongói is a ház előtt, lakcímét ugyanis nyilvánossá tette az interneten.
Jake-hez hasonlóan Logan Paul is 2016-ban vált igazán híressé a YouTube-on. Akárcsak öccse, ő is napi szinten vlogolt, ez több mint egy évig tartott. 2018-ban viszont kénytelen volt szünetet tartani – az internet népe kiakadt rá, miután a Japán öngyilkoserdőként elhíresült Aokigaharában forgatott barátaival. A csapat szándékosan letért a túraútvonalról, hátha találnak valami „izgalmasat”. Nos, találtak is: egy kis fára felkötött holtestet fedeztek fel, ám ahelyett, hogy kikapcsolták volna a kamerát, közel mentek hozzá, s viccelődtek rajta.


Jake Paullal ez egyelőre nem történt meg, Logan ugyanakkor már elszenvedett egy vereséget Olajide Olayinka Williams Olatunji, ismertebb nevén KSI ellen – az angol youtuber, rapper és bokszoló már többször kihívta Jake Pault is, aki azonban egyelőre nem állt ki ellene, mondván: „magasabb szintet képvisel, mint bátyja legyőzője”.


A legtöbb bokszszakértő és rajongó is tisztában van azzal, hogy Jake Paul egyáltalán nincs a legnagyobb bokszcsillagok között, s a későbbiekben jóval erősebb ellenfelekkel szemben is bizonyítania kellene, ha azt szeretné, hogy a szakmabeliek komolyan vegyék.

Ám „a problémás gyerek” becenévre hallgató Pault, úgy tűnik, nem nagyon érdekli a kritika – annyira megjött az önbizalma, hogy néhány hete kitalálta: az NFL-ben is szeretne, s állítása szerint képes is lenne játszani. Néhány hete a Dallas Cowboysnál tett látogatást, s elkapóként futott egy útvonalat – ha minden NFL-védő úgy védekezne rajta, mint a videón látható, akkor tényleg nem lenne nehéz dolga a profi amerikaifutball-ligában...


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik