Profi boksz: Chisora kipontozta Kevin Johnsont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 07:57
A londoni profi bokszgála főmérkőzésen Dereck Chisora tette kockára a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) nemzetközi bajnoki öveit az amerikai Kevin Johnson ellen.

Johnson jó formában érkezett, jól is kezdte az első menetet és bal „jabekkel" elvitte az első menetet. Chisora próbálta diktálni az ütemet és folyamatos nyomást gyakorolt Johnsonra. Sok kapaszkodás és Chisora részéről sok tarkós ütés kissé tördelte a bunyót.

Johnson szokásával ellentétben kifejezetten sokat ütött és rendre talált az előre gyalogoló Chisora fején, aki inkább a nagy ütéseket kereste. Egészen az 5. menetig kellett várni, míg Chisora tisztán be is vitte a jobb horgát amitől – karrierje során előszór – padlóra került Johnson. A menet folytatódott és Johnson leginkább fogásba menekült.

A hatodik menetben maradt a Chisora fölény, de kevés akciót hozott a menet, mivel Johnson leginkább a védekezésre koncentrált és csak ritkán kezdeményezett támadást. A mérkőzés tempója folyamatosan csökkent, mindkét bunyósnál a fáradtság jelei mutatkoztak és ezért kevés értékelhető akciót produkáltak. A meccs utolsó harmada nehezen pontozható, kapaszkodós meneteket hozott.

A 11. menet végén Chisora ismét elkapta Johnsont, de nem sikerült leütni őt. Az utolsó menetben Johnson kissé kezdeményezőbbé vált, de már későn és nem sikerült komoly kart tenni Chisorában. A 12 menet leteltével a pontozók 118:109, 118:110, 118:109 aranyban Chisorát láttak jobbnak, ezzel a brit sikeresen megvédte az öveit.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik