Férfi kézilabda Eb: döntetlent játszott Horvátország Izlanddal

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 17:42
Az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntő első fordulójában Horvátország 26–26-os döntetlent játszott Izlanddal. Az I. csoportban szereplő két együttes közül a horvátok első pontjukat vesztették el az Eb-n és így öt ponttal állnak változatlanul az első helyen. Az ugyancsak veretlen Izland – amely negyedik meccsén a harmadik döntetlenjét érte el a kontinensbajnokságon – négy ponttal követi őket.

Izland szerzett vezetést a találkozón – Olafur Stefánson, Snorri Steinn Gudjónson és Róbert Gunnarson felváltva volt eredményes –, de az Ivano Balic vezérelte horvátok nem engedték látótávolságon kívülre az ellen. A 21. percben Izland meglépni látszott – három perc alatt összehoztak egy 3–0-s etapot –, amely kitartott a szünetig, hiába volt Igor Vori háromszor is eredményes az első felvonás hajrájában. (15–12)(15–12)

A fordulás után a horvátok rögtön felzárkóztak, de az izlandiak megint bemutattak egy 3–0-s részeredményt, előnyük a 40. percben négy gól volt. (18–14)

A horvátok azonban nem estek össze, előbb egy 3–0-s szériával felzárkóztak egygólos különbségre, majd a hajrára már a vezetés is sikerült átvenniük. (58. p. : 24–23) Akkor a találkozón addig vezető Izlandnak kellett futnia az eredmény után, háromszor egyenlítettek, legutóbb a 60. perc elején ez Gunnarsonnak sikerült, így meglett a döntetlen, ami megfelelt a játék képének.

A horvát válogatottban Tonci Valcic nyolc lövésből csak háromszor talált be az ellenfél kapujába, Ivan Cupic viszont hat büntetőből ötöt értékesített. Az izlandiaknál a legeredményesebb játékosok közül Gunnarson 100, Gudjónson 75 – ebbe benne foglaltatik a 4/4-es büntető –, Stefánson 58 százalékos teljesítménnyel lőtt kapura, Aron Pálmarsonnak viszont volt már jobb meccse: nyolc kísérletéből kétszer volt eredményes.

 AUSZTRIA, FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT (BÉCS), 1. FORDULÓ
Horvátország–Izland 26–26 (12–15)
Ld: Cupic 5, Balic 3, Zrnic 3, Vori 3, Buntic 3, T. Valcic 3, ill. Stefánson 7, Gudjónson 6, Gunnarson 5, Peterson 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik