Találatok a Viswanathan Anand címkére

Találatok száma: 82

Sakk: Rapport remekelt rapidban, de villámban nem

2022-05-23 19:58:37

Rapport Richárd a 6. helyen végzett Varsóban a Grand Chess Tour sakktornasorozat 2. állomásán. A rapid és villámjátszmákból álló, tíz résztvevős viadalt a lengyel Jan-Krzysztof Duda nyerte meg.

villám sakk rapid Viswanathan Anand Varsó Rapport Richárd

Sakk: Rapport Carlsennel is összecsap a vb-jelöltek tornája előtt

2022-04-09 18:11:29

Rapport Richárd is asztalhoz ül a hagyományos stavangeri sakkszupertornán, amelyet ősz helyett idén tavasszal rendeznek meg, és amelyen világklasszisok egész sora játszik.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Stavanger Rapport Richárd Magnus Carlsen

Sakk: meddig tart Magnus Carlsen uralkodása?

2021-12-10 18:46:57

Magnus Carlsen minden idők egyik legsimább világbajnoki döntőjében (7.5:3.5) múlta felül orosz kihívóját, Jan Nyepomnyascsijt. Ezzel már nyolc éve őrzi a címet, világelső pozícióját pedig már több mint tíz éve birtokolja. Trónkövetelők jönnek-mennek, de a norvég uralkodó egyelőre legyőzhetetlennek tűnik.

sakk-vb sakk Viswanathan Anand Szergej Karjakin Magnus Carlsen Jan Nyepomnjascsij

A kilencszeres bajnok Almási Zoltánt jobban izgatja a sakknál az autótuning

2020-01-25 20:54:29

Kár lenne tagadni, a korábban sokkal eredményesebb, egykor nagyhatalomnak számító magyar sakkozás válságban van. Miért tartunk ott, ahol, és mit lehetne tenni azért, hogy kimásszunk a mélységes gödörből? A válaszok megadására nincs autentikusabb jelenleg Almási Zoltán nemzetközi nagymesternél, aki a közelmúltban megszerzett kilencedik magyar bajnoki címe ellenére is kifelé tart az egykori sikersportágból.

sakkolimpia sakk Viswanathan Anand Rapport Richárd Portisch Lajos NS Hosszabbítás

Vlagyimir Kramnyik tiszteli és nagyra tartja Lékó Pétert és Polgár Juditot is

2019-10-18 19:35:02

A Polgár Judit által megálmodott és a budapesti Nemzeti Galériában megrendezett Világsakkvesztivál díszvendége idén az egykori világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyik volt, aki a lapunknak adott exkluzív interjúban felelevenítette híres, csaknem elveszített vb-csatáját Lékó Péterrel, botrányát Veszelin Topalovval, de beszélt önmagáról, betegségéről, gyerekkoráról, hobbijairól is, és arról is, miért nem félt soha veszíteni.

Vlagyimir Kramnyik Viswanathan Anand Polgár Judit NS Hosszabbítás Lékó Péter Garri Kaszparov

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Karjakin győzött, Anand kikapott

2016-03-25 20:47:38

Az orosz Szergej Karjakin győzött, az amerikai Fabiano Caruana pedig döntetlent ért el a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna pénteki, 12. fordulójában, így közösen állnak az élen. A korábbi világbajnok indiai Viswanathan Anand ezúttal kikapott, és visszacsúszott a harmadik helyre.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Szergej Karjakin Magnus Carlsen Fabiano Caruana

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Anand utolérte az éllovast

2016-03-24 19:04:56

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy Szergej Karjakin helyett a korábbi világbajnok Viswanathan Anand csatlakozott az amerikai Fabiano Caruanához.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Magnus Carlsen Fabiano Caruana

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Caruana legyőzte Anandot

2016-03-23 18:57:45

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy a korábbi világbajnok Viswanathan Anand helyett Fabiano Caruana csatlakozott az orosz Szergej Karjakinhoz.

sakk Viswanathan Anand Szergej Karjakin Magnus Carlsen Fabiano Caruana

Sakk: Aronjan legyőzésével Anand utolérte Karjakint

2016-03-21 20:41:54

Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy Levon Aronjan helyett Viswanathan Anand csatlakozott az orosz Szergej Karjakinhoz.

sakk Viswanathan Anand Szergej Karjakin Levon Aronjan

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: hármasfogat az élen

2016-03-13 20:21:47

A volt világbajnok bolgár Veszelin Topalov második vereségét szenvedte el a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, amelynek vasárnapi harmadik fordulójában a másik három parti döntetlennel zárult.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Szergej Karjakin Magnus Carlsen Levon Aronjan

Sakkvilágbajnok-jelöltek tornája: Anand és Karjakin az élen

2016-03-12 19:35:01

A volt világbajnok indiai Viswanathan Anand döntetlenre végzett, az orosz Szergej Karjakin pedig nyert a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna szombati második fordulójában, így ők ketten állnak az élen egyformán 1.5 ponttal.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Szergej Karjakin Pjotr Szvidler Magnus Carlsen

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Anand győzelemmel rajtolt

2016-03-11 20:20:29

Az indiai Viswanathan Anand világossal legyőzte a bolgár Veszelin Topalovot a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna pénteki nyitófordulójában, a másik három parti döntetlennel ért véget.

Viswanathan Anand sakk sakkvilágbajnok-jelölti torna

Sakk: szenzáció – a magyar tehetség legyőzte a világbajnokot!

2016-02-01 19:01:59

Viswanathan Anandnak alaposan meggyűlik a baja a mieinkkel az egyik legnépszerűbb svájci rendszerű sakkversenyen, a Gibraltári Sakkfesztiválon. Az indiaiak korábbi világbajnoka az első körben csak döntetlent ért el a magyar női válogatott erőssége, Vajda Szidónia ellen – óriási bravúr volt ez is –, s most hétfőn még ennél is súlyosabb csapás érte: Gledura Benjámin legyőzte!

sakk Viswanathan Anand Rapport Richárd Gledura Benjámin Almási Zoltán

Sakk: Carlsen nagyot égett, Topalov parádézva győzött

2015-06-26 17:32:27

Veszelin Topalov nyerte meg a norvégiai Stavangerben megrendezett sakk szupertonát. A bolgár nagymester a kilenc forduló során 6.5 pontot gyűjtve győzött. A világbajnok Magnus Carlsen négy vereséggel csak a hetedik lett a tízfős mezőnyben.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Magnus Carlsen Fabiano Caruana

Sakk: Gara vezérletével Mitropa-kupa-győztes Magyarország

2015-06-23 15:48:01

Magyarország nyerte meg a sakkozók Mitropa-kupáját a nőknél az ausztriai Mayrhofenben. A tíz közép-európai országot felvonultató viadalon a Vajda Szidónia, Gara Tícia, Rudolf Anna összeállításban játszó csapat 2007 után végzett ismét az az első helyen.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Vajda Szidónia Rudolf Anna Mitropa-kupa

Sakk: Carlsen a pokoli rajt után megkezdte a felzárkózást

2015-06-21 21:35:24

Az ötödik fordulóban tudta csak megnyerni első játszmáját Magnus Carlsen a norvégiai Stavangerben zajló sakk szupertornán. A világbajnok az első négy fordulóban háromszor is vereséget szenvedett egy döntetlen mellett. A szombati szünnap jót tett neki, az ötödik körben világossal 45 lépésben legyőzte az orosz Alekszandr Griscsukot.

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Magnus Carlsen

Sakk: a világbajnok nem ismerte a szabályt, kínos vereség - videó

2015-06-17 09:47:54

Nem mindennapi körülmények között veszítette el mérkőzését Magnus Carlsen a norvégiai Stavangerben kedden kezdődött szupertornán. A világbajnok norvég sakkozóval teljesen nyert állásban közölte a versenybíró, hogy veszített...

sakk Viswanathan Anand Veszelin Topalov Magnus Carlsen Levon Aronjan

Sakk: Carlsen Fischer és Karpov kombinációja - Kaszparov

2014-11-24 17:02:32

A norvég sajtó és Garri Kaszparov is dicshimnuszt zeng a sakkvilág régi-új világbajnokáról, Magnus Carlsenről, aki vasárnap megvédte címét indiai kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben a Szocsiban rendezett páros mérkőzésen.

sakk-vb sakk Viswanathan Anand Magnus Carlsen

Sakk-vb: Carlsen győzött, megvédte címét Anand ellen

2014-11-23 16:40:51

A norvég Magnus Carlsen maradt a sakkozás világbajnoka, miután a szocsi világbajnoki döntő 11. játszmájában legyőzte az indiai Viswanathan Anandot, s ezzel elérte a végső győzelemhez szükséges 6.5 pontot.

sakk-vb sakk Viswanathan Anand Magnus Carlsen

Sakk vb-döntő: döntetlennel zárult a tizedik parti

2014-11-21 18:17:05

Döntetlennel zárult a pénteki, tizedik parti a Szocsiban zajló sakkvilágbajnoki párosmérkőzésen, így a címvédő Magnus Carlsen 5.5–4.5-re vezet kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben.

sakk Viswanathan Anand Magnus Carlsen