Találatok a Rózsa Norbert címkére

Találatok száma: 10

Rekordok a medencében – magyar úszóvilágcsúcsok Halmay Zoltántól Milák Kristófig

2022-08-02 20:42:48

Versenyzőink nagymedencés világrekordjai egyéniben és váltóban 1905 és 2022 között.

világcsúcs Székely Éva Rózsa Norbert Milák Kristóf Képes Sport Hosszú Katinka

Úszás: Egy érzékeny klasszis – Rózsa Norbert 50 esztendős

2022-02-09 09:13:11

Ötven esztendeje született Rózsa Norbert, olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó.

úszás Rózsa Norbert

Túlzott akarás, végsőkig kitartás, borzasztó mélység, és rengeteg csoda

2019-09-16 15:42:14

A babérkoszorús ezüstérmes kisfiú, a világrekorddal győztes olimpiai bajnok, Széles Sándor tanítványa, háromszoros világbajnok, a Nagy Józsefet választó klasszis – ez mind-mind Gyurta Dániel. És még mennyi minden más! Az életrajzi könyv ugyan még várat magára, de a mellúszás hat éven keresztül uralkodó királya újabb szemszögből engedett bepillantást hosszú pályafutásába.

Széles Sándor Rózsa Norbert Nagy József NS Hosszabbítás Milák Kristóf Gyurta Dániel

Úszás: olimpiai bajnok társak búcsúztatták Gyurtát az ob-n

2018-03-30 18:43:41

Gyurta Dániel kedden jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását. A debreceni országos bajnokságon olimpiai bajnok társak, köztük Darnyi Tamás, Kovács Ágnes, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szabó József és Wladár Sándor búcsúztatta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót. 

úszó országos bajnokság úszás Wladár Sándor Rózsa Norbert Risztov Éva Kovács Ágnes

Úszás: szenzációs nevekkel alakult meg az Olimpiai Bajnokok Testülete

2018-03-30 18:38:33

Megalakult a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT) – jelentette be az alakuló ülést követően Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke péntek délután Debrecenben.

úszás Wladár Sándor Székely Éva Szabó József Rózsa Norbert Risztov Éva

Nagy „Ma nem!” Viktor, Gyurta egy százada és a nagy amerikai pofára esés

2017-07-13 18:29:32

Pénteken kezdődik a budapesti vizes világbajnokság, és az év egyik legjelentősebb sportrendezvénye előtt úgy döntöttünk, hogy kis múltidézéssel visszatekintünk az esemény történelmére is. Cikkünk 18 pontban gyűjtötte össze a FINA rendezte világbajnokságok emlékezetes pillanatait, ezek között túlsúlyban vannak a legnépszerűbb sportág, az úszás nagy versenyei, az elmúlt másfél évtized – minthogy a világbajnokságokból 2000-ig nyolcat rendeztek, az elmúlt 16 évben pedig szintén ugyanennyit – nagy csatái, és az összeállítás készítése közben természetesen külön figyelmet fordítottunk a magyarokra.

úszás vízilabda magyar férfi vízilabda-válogatott Uszama Melluli Szabó Tünde Rózsa Norbert

Vizes vb: „A Duna Arénában olimpiai versenyeket lehetne rendezni”

2017-07-14 09:42:01

A magyar és az egyetemes úszósport korszakos klasszisa, minden idők egyik legjobb mellúszója, Rózsa Norbert ritkán ad interjút, s nem az a szószátyár típus. Ezért is megfontolandó a mondanivalója például a motivációról, a nemzeti érzésről, Széchy Tamásról, Hosszú Katinkáról, a kezdődő budapesti vizes világbajnokságról.

vizes vb 2017 vizes vb Rózsa Norbert

Úszás: a rák legyőzte Rózsa és Güttler korábbi ellenfelét

2014-05-03 11:04:41

Gyomorrák következtében 40 évesen elhunyt Andrej Kornyejev, olimpiai bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok korábbi orosz úszó.

úszás rák halál gyász Rózsa Norbert Güttler Károly

Káosz az elüzletesített atlantai aranyolimpián

2012-07-04 00:41:22

Az újkori játékok százéves történetében nem sok olimpia (de a második világháborút követően biztosan egy sem) szolgált annyi fölöttébb kínos meglepetéssel, mint az atlantai. S mindezt két ragyogó hangulatú előzmény után... Az amerikaiak (vélhetően) megvásárolták maguknak, szép pénzt is kerestek vele, ám a résztvevőknek (sajtósoknak, sportolóknak, kísérőknek) kellemetlenségből is bőven jutott. Persze mindezt remek versenyzők kiváló produkciója sok tekintetben feledtette – a tévék képernyője előtt ülő, a problémáktól megkímélt milliók számára mindenképpen –, és nekünk, magyaroknak is akadnak szép emlékeink, gondoljunk csak a 7 arany-, a 4 ezüst- és a 10 bronzéremre.

robbantás olimpia káosz Rózsa Norbert Naim Süleymanoglu Muhammad Ali

Magyar nőnap: Királynő pólóval, Rózsával

2010-08-24 22:50:03

Az 1991-es „vizes" Európa-bajnokságon három világ- és hét Európa-csúcs (utóbbiak közül egy beállítás) született, és ezekből nem kevesebb mint  három világ- és négy kontinensrekord magyarok nevéhez fűződött – mégpedig a kétszer is Szabó Tünde által „célba kísért" Egerszegi Krisztina, illetve Rózsa Norbert révén. Mindezt úgy, hogy a verhetetlen legenda, Darnyi Tamás ott sem volt Athénban... A magyar úszósport úgy szerepelt, hogy sejteni engedte: egy évvel később Barcelonában még a szöuli olimpiai eredményeit is felülmúlhatja. Eközben a férficsapat visszafogottabb teljesítményét női vízilabdázóink első nagy tornagyőzelme ellensúlyozta! 

női vízilabda-válogatott Sportnaptár Rózsa Norbert Egerszegi Krisztina úszás