A Nemzeti Sport szombaton megjelenő melléklete, a Hosszabbítás plusz nyolc oldalon ad olvasnivalót a hétvégére: világhírű sportolók életútját felelevenítő sorozatokat, nagylélegzetű interjúkat, kiváló fotókkal illusztrált riportokat, könnyed hangvételű beszélgetéseket a sporthoz laza szállal kötődő művészekkel, hírességekkel, közéleti személyekkel. A cikkek egy része honlapunkon is megjelenik.

Találatok a NS Hosszabbítás címkére

Találatok száma: 315

Honnan, ki ellen, kinek a passzából? – 101-szer is Cristiano Ronaldo

2020-09-18 21:48:20

Tudta, hogy Cristiano Ronaldo kinek lőtte válogatottbeli góljait? Mely válogatottak kapujába nem talált be még eddig? Ki adta neki a legtöbb gólpasszt? Hányszor talált be akcióból és hányszor szabadrúgásból? A pálya mely területéről szerezte a góljai zömét? Összeállításunkból megtudhatja.

portugál válogatott Ricardo Quaresma Nani NS Hosszabbítás Luis Figo Joao Pereira

Rebrov nem csacsog, nem fecseg, ha dolgozik, szólni sem lehet hozzá

2020-09-18 19:58:19

Kevés embert enged magához közel, de akit a barátjának tekint, azt sohasem hagyja cserben. Szerhij Rebrov a hozzá közelállók szerint is nehéz eset, neves ügynöke, Varga Sándor elárulta, az ukrán tréner munkájának mozgatórugója valóban a siker, és az is kiderült, annak idején miért fizetett végül tizenegymillió fontot érte a Tottenham. A Szerhij Rebrov pályafutásáról szóló sorozatunk 6., utolsó része.

Varga Sándor Ukrajna Tottenham Szerhij Rebrov NS Hosszabbítás Ferencváros

Csapó Gábor: Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát

2020-09-18 21:05:14

Mindent elért a vízben, ami elérhető, a Gyarmati Dezső-féle aranycsapat meghatározó pólósa volt, de ez – már megbocsásson érte – csak része Csapó Gábor hét évtizedének. Mindig történt vele, miatta valami, mint a tehetséges emberekkel általában. És persze rendre leszűrte a tanulságot, emlékei nem csupán érdekesek, továbbgondolásra is érdemesek. Nem beszélve arról, hogy nem fényezi magát, tudja – ki ő. Miközben úgy tartja: akinek nála szebb élete volt, az festi magát. (Az olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Csapó Gáborra Malonyai Péter korábbi, születésnapi cikkével is emlékezünk.)             

magyar férfi vízilabda-válogatott Vasas vízilabda NS Hosszabbítás Montreal KSI Gyarmati Dezső

Raduly József a 65 évvel ezelőtti első válogatottságáról, Puskás csokráról

2020-09-18 20:28:36

Legidősebb válogatott labdarúgónk 65 évvel ezelőtt játszott először a nemzeti csapatban. Időutazás a 93 éves Raduly Józseffel.

magyar labdarúgó-válogatott Vasas Sebes Gusztáv Raduly József Puskás Ferenc NS Hosszabbítás

Foci Horlivka utcáin, táncterem, matekóra – így telt Rebrov gyerekkora

2020-09-17 19:41:17

Miután édesanyja és édesapja is klasszikus táncot oktatott, nem volt kérdés, a kis Szerhij is belekóstol-e különleges mozgásforma világába. Ha nem szülővárosa, Horlivka poros utcáin focizott, szülei munkahelyén töltötte idejét, és hamar kiderült, az általános iskolában nála a matematika lesz a nyerő. Az ukrán válogatott korábbi sztárja igazi fejszámológép, amit edzői munkája során is kamatoztat. Szerhij Rebrov pályafutásáról írt sorozatunk 5. része.

labdarúgó BL Ukrajna Szerhij Rebrov Sahtar Doneck NS Hosszabbítás Ferencváros

A lelátóra hajított mezek nyomában – 25 éves a mesés zürichi BL-nyitány

2020-09-11 20:41:29

Huszonöt évvel ezelőtt, 1995. szeptember 13-án kezdte el történelmi szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája akkor még csak 16 csapatos főtáblájának D-csoportjában a Ferencváros együttese. Szenzációs felütéssel: a Grasshoppers 3–0-s zürichi legyőzésével.

Vincze Ottó Szűcs Mihály Real Madrid NS Hosszabbítás Lisztes Krisztián Grasshoppers

Vízilabda: „Mítosz, hogy Benedek Tibi nem volt tehetséges”

2020-09-07 13:12:13

Bár tizenöt éve nincs szerepe a vízilabdában, a játékosként világbajnok Görgényi István az ausztrálokkal húsz éve aratott olimpiai bajnoki cím jubileumát ünnepli. A sokoldalú szakember az általa megalkotott vadászterület-rendszerről, utált játékstílusról, évtizedekig fájó sebről és arról is beszélt, hogy itthon mintha nem vennék emberszámba a női vízilabdázókat – no meg tanítványáról, Benedek Tiborról és a róla elterjedő hamis mítoszról is szót ejtett.

vízilabda NS Hosszabbítás Görgényi István

Mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

2020-09-06 09:17:13

Egy kilincsnyitáson múlott a hadseregbe vonulás, ám szerencsére hallgatott az edzőlegenda, Valerij Lobanovszkij szavára. Így állhatott össze a valaha volt legveszélyesebb ukrán csatárpáros, a Rebrov, Sevcsenko duó – ők a Dinamo Kijevben és a válogatottban is elválaszthatatlanok voltak. De mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

Valerij Lobanovszkij Szerhij Rebrov NS Hosszabbítás NB I Ferencváros FTC

Csak a halált nem győzte le – ötven éve hunyt el Jochen Rindt Monzában

2020-09-03 14:14:33

A németek első Formula–1-es bajnoka, a vb-t Ausztria színeiben megnyerő Jochen Rindt lázadó, közveszélyes fiatalból korszakának egyik legjózanabb, legnagyszerűbb és legnépszerűbb autóversenyzője lett. Bár tökéletesen tisztában volt vele, hogy a Lotus pilótájaként minden egyes alkalommal az életét kockáztatja, azt is tudta, hogy csak velük juthat a csúcsra. Úgy volt vele, vagy világbajnok lesz, vagy meghal. Végül mindkettő bekövetkezett – a végzetes monzai baleset éppen 50 évvel ezelőtt történt.

Olasz Nagydíj NS Hosszabbítás Jochen Rindt F1

Froclik, szurkapiszkák, de az álompár szemében ott a szerelem

2020-08-31 15:18:50

Hiába éltek mindketten az uszodák világában szinte egymás mellett, éveken keresztül majdhogynem csak egy „szia” hangzott el minden találkozásuknál, aztán 2017 szeptemberében felgyorsultak az események: egymásra talált Bernek Péter és Mutina Ágnes. Hogy kapcsolatuk komoly, hamar kiderült, az eljegyzést esküvő követte, most pedig immár a babaszoba is készül közös fóti otthonukban – ott látogattuk meg a szerelmeseket.

úszás NS Hosszabbítás Mutina Ágnes Bernek Péter

A Premier League sztárja – Rebrov-sorozat, 3. rész

2020-08-30 14:02:15

Noha Kijevben vált legendává, Ukrajnán túl is megállta a helyét, sőt! Szerhij Rebrov klubrekordot jelentő összegért lett a Tottenham játékosa, a Fenerbahcéval török bajnok volt, a West Ham Unitedet feljutáshoz segítette, végül pedig Kazanyban tette fel a koronát játékoskarrierjére. Maradjunk annyiban, mindenki jobban járt így, mintha bevonult volna... A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban Szerhij Rebrov pályafutásáról megjelenő sorozatunk 3. része.

Tottenham Szerhij Rebrov Rubin Kazany Premier League NS Hosszabbítás Fenerbahce

„Bárcsak Puskás Ferenc is láthatta volna ezt az előadást”

2020-08-28 22:27:13

Veréb Tamás, a Puskás Musical főszereplője azonosulni tudott Puskás Öcsi lazaságával és csibészségével, örült a közönségsikernek, de az igazinak azt érezte volna, ha maga a legendás futballista veregeti meg a vállát az előadás után, és ő mondja: „Igen, öcsém, ez tényleg így történt...”

Veréb Tamás Puskás Ferenc NS Hosszabbítás

A csernobili katasztrófa után tíz nappal Kijevben kerekeztek a Békeversenyen

2020-08-21 20:04:24

Rendkívül kritikus helyszínen és időben, a csernobili atomerőmű-baleset után tíz nappal, a tragédia helyszínétől alig több mint száz kilométerre rajtolt el 1986-ban a Békeverseny nevű rangos kerékpárosviadal. Bár számos nyugati induló visszalépett, nem volt kérdéses, hogy a hattagú magyar csapat útra kel. A teljes mezőny legfiatalabb tagjával, az utolsó pillanatban beugróként induló egykori biciklistával, Jávor Péterrel beszélgettünk szekszárdi otthonában.

országúti kerékpár Tour de France Szovjetunió NS Hosszabbítás Kijev Giro d’Italia

Matematika és amatőr rádiózás – Szerhij Rebrov kijevi és szaúdi évei

2020-08-21 18:40:13

A szaúdi herceg nem szeretett veszíteni, így mesés fizetést adott az éppen csapat nélküli vezetőedzőnek, ám a Rebrov família így is gyorsan hátat fordított az országnak. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban Szerhij Rebrov pályafutásáról megjelenő sorozatunk 2. része.

Bajnokok Ligája al-Ahli Szerhij Rebrov Oleg Blohin NS Hosszabbítás Ferencváros

„Jókedvű ember vagyok, szeretek szeretni” – Nagy Tímea és az első 50

2020-08-21 19:05:36

Nagy Tímea ötvenéves. Hihetetlen – szinte most drukkoltunk neki Sydneyben és Athénban! A két olimpiai arannyal és megannyi további éremmel visszavonuló párbajtőrvívó gyerekkora óta tudta: neki a család a legfontosabb. Sportolóként, anyaként és a fél évszázad során gyerekként is kitűnőre vizsgázott. És ha figyelünk a mondataira, minket is tanít a világlátásával, a küzdelmeivel, az életszeretetével.

vívás női párbajtőr Udvarhelyi Gábor Nagy Tímea NS Hosszabbítás Móna István

Wladár Sándort a cicák és kutyusok között is a kötelességtudat viszi előre

2020-08-14 21:52:56

Zoltán bátyját követte mindenhová: előbb az uszodába, és ez a történet mindenki előtt ismert, hiszen 1980-ban olimpiai bajnok lett kétszáz háton. Aztán a testvére példáján felbuzdulva jelentkezett az állatorvosi egyetemre – a fivérek évtizedek óta közös rendelőben dolgoznak Óbudán. A Magyar Úszószövetséget 2017 óta vezető elnököt, Wladár Sándort ezúttal a másik életében, az állatorvosiban látogattuk meg.

Wladár Sándor Sidi Péter NS Hosszabbítás Magyar Úszószövetség Hosszú Katinka Hargitay András

Szerhij Rebrov imád bolyongani – budapesti sétái aranyat értek

2020-08-14 18:23:47

Jött, látott – és győzött. Nem egyszer, hanem kétszer. Ennek köszönhetően a Ferencváros 30. és 31. bajnoki címe fűződik az ő nevéhez (is). Nagy meglepetéssel aligha szolgálunk: a zöld-fehérek élére 2018. augusztus 22-én kinevezett Szerhij Rebrovról lesz szó az alábbiakban (no és a következő hetekben a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított új sorozatunkban).

Szerhij Rebrov Oleg Blohin NS Hosszabbítás Mol Fehérvár Ferencváros Dinamo Kijev

A Rákóczi-serleg felébresztése – az eltűntnek hitt ezüstereklye története

2020-08-11 17:13:21

Háromnegyed évszázados szombathelyi álmából ébresztettük fel a színezüst, muzeális értékű, Kassa sportéletéhez és a leventemozgalomhoz egyaránt szorosan köthető Rákóczi-serleget. Országos és várostörténeti jelentőségű sportereklye az ötvösművészet e hányatott sorsú, eltűntnek gondolt remeke.

Szombathelyi Haladás Szombathely NS Hosszabbítás MLSZ Kassa

Dávid Kornél: Jordan nimbusza csak erősödött, generációkat motivál

2020-08-07 18:00:15

Az egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél az első találkozásáról „Air” Jordannel, a megleckéztetett újoncról és arról, jogosak-e a chicagói vezetőkre zúdított kritikák. A Michael Jordan pályafutását felelevenítő sorozatunk hetedik, utolsó része.

Washington Wizards Scottie Pippen Phil Jackson NS Hosszabbítás NBA Michael Jordan

Kiss Éva sohasem őrjöngött a kapuban, „csak” frenetikusan védett 

2020-08-07 19:38:30

Az Európa-bajnoki bronzérmes, a Győrrel háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdakapus, Kiss Éva szerint nem jó, ha valami már az egészség rovására megy, így nem hiszi, hogy később megbánja, hogy befejezte pályafutását. A végtelenül szerény és türelmes kapus a jövőben az ETO utánpótlásában kamatoztathatja tudását, és azt sem zárja ki, hogy egyszer felnőttcsapatnál irányítsa a kapusok munkáját.

női kézilabda Bajnokok Ligája női kézilabda magyar női kézilabda-válogatott interjú NS Hosszabbítás Kiss Éva