Találatok a magyar futball címkére

Találatok száma: 14

A magyar futball jövője? Itt a megoldás a szemünk előtt!

2023-01-19 23:24:52

Korábban írtunk már a neves olasz szakemberről, a kiváló megfigyelőről, Riccardo Guffantiról, aki évente többször is megfordul Magyarországon: hol mint scout, hol mint scoutképző. A bölcsek kövét ő sem ismeri, de azt tudja: a magyar labdarúgás gondjaira a megoldás ott van a szemünk előtt. Szó szerint.

tehetségkutatás tehetségek scout-sorozat scout magyar futball Riccardo Guffanti

Újpest: Pajovics, Burekovic és Tallo az NB III-as csapattal készül

2023-01-04 14:34:52

Az Újpest FC felnőttcsapata Törökország felé vette az irányt, hogy folytassa a felkészülést a magyar bajnokság tavaszi szezonjára. A klub ezzel egyidejűleg a kerettel kapcsolatos változtatásokról is beszámolt a honlapján.

Újpest FC Újpest magyar futball magyar foci magyar bajnokság magyar

NB I: távozik a brazil szélső Zalaegerszegről

2022-12-06 15:26:59

Közös megegyezéssel felbontotta Diego Santos kölcsönszerződését a ZTE és a játékos menedzsmentje, írja a Zala megyei klub honlapja.

magyar átigazolás magyar labdarúgás magyar futball magyar foci magyar bajnokság Zalaegerszeg

MLSZ: Moniz a legenyhébb kiszabható szankciót kapta – közlemény

2022-10-26 16:54:34

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága október 25-i ülésén egy hónapra eltiltotta Ricardo Monizt, a Zalaegerszeg vezetőedzőjét minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől. Az MLSZ most a hivatalos honlapján indokolta a döntést. 

magyar futball Zalaegerszeg ZTE Ricardo Moniz Magyar Labdarúgó-szövetség MLSZ

Magyar futball, magyar nóta, 4. rész – Az Aranycsapat kedvenc nótája

2022-08-01 11:16:54

A futballmeccseket egykor bankettek követték, amelyekhez a cigányzenekarok éppen úgy hozzátartoztak, mint a hosszú vonat- és buszutakhoz a kohéziót, a csapatszellemet erősítő, ultipartik és a közös nótázás, amelyet mára a saját képernyő és fülhallgató varázsa, esetleg a közös „fifiázás” élménye váltott fel. Sorozatomban a magyar futball- és nótatörténet átfedéseit, egymást metsző anekdotáit, megindító közös pillanatait próbálom felidézni saját élmények és kutatások révén: avagy mikor mit énekeltek, húzattak a nagy magyar labdarúgók, edzők drámai fordulatokban és érzelmekben bővelkedő futballhistóriánk távolodó évtizedeiben. Ezúttal egy Buzánszky Jenő által mesélt történetet elevenítek fel arról, mit húzattak a világsztárok a legendás Aranycsapat győzelmi bankettjein.

magyar nóta magyar futball magyar foci Buzánszky Jenő

Sportrádió: „Nincs elegendő edző, különösen nincs elegendő jó edző” – az FTC utánpótlás-igazgatója

2022-03-20 10:54:11

A magyar labdarúgásban több mint három évtizedes rutint felhalmozó Kiss Baranyi Sándor amondó, rengeteget fejlődött pályafutása kezdete óta a hazai utánpótlásképzés, ám még mindig lenne miben előrébb lépni. Ilyen például az edzőképzés kapacitásnövelése, amely segíthetne abban, hogy a jelenleginél több szakképzett nevelőedző jusson a gyerekek mellé. A jelenleg a Ferencváros utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozó tréner a Sportrádió vendége volt.

utánpótlás-nevelés utánpótlás magyar labdarúgás magyar futball labdarúgás grasroots

Magyar futball, magyar nóta, 3. rész – Kocsis Sándor: Ne sírj, anyám…

2022-01-24 12:57:12

A futballmeccseket egykor bankettek követték, amelyekhez a cigányzenekarok éppen úgy hozzátartoztak, mint a hosszú vonat- és buszutakhoz a kohéziót, a csapatszellemet erősítő, ultipartik és a közös nótázás, amelyet mára a saját képernyő és fülhallgató varázsa, esetleg a közös „fifázás” élménye váltott fel. Sorozatomban a magyar futball- és nótatörténet átfedéseit, egymást metsző anekdotáit, megindító közös pillanatait próbálom felidézni saját élmények és kutatások révén: avagy mikor mit énekeltek, húzattak a nagy magyar labdarúgók, edzők drámai fordulatokban és érzelmekben bővelkedő futballhistóriánk távolodó évtizedeiben. Ezúttal Kocsis Sándorék barcelonai lakásába utazunk képzeletben, sok-sok évtizedre a múltba...

magyar nóta magyar labdarúgás magyar futball magyar foci Kocsis Sándor magyar válogatott

Futballutazások Magyarországon: tematikus est a Hátsó füves-kiállításon

2021-11-30 17:59:05

A sátoraljaújhelyi beszélgetéssorozat szerdai vendége Mirkó István fotóriporter és Orosz Zsolt, a Futballkutató blog szerkesztője lesz.

megyei labdarúgás magyar futball Orosz Zsolt Mirkó István Hátsó füves Csillag Péter

Magyar futball, magyar nóta, 2. rész – Puhl Sándor: Ahol az én bölcsőm ringott…

2021-11-16 16:20:20

A futballmeccseket egykor bankettek követték, amelyekhez a cigányzenekarok éppen úgy hozzátartoztak, mint a hosszú vonat- és buszutakhoz a kohéziót, a csapatszellemet erősítő ultipartik és a közös nótázás, amelyet mára a saját képernyő és fülhallgató varázsa, esetleg a közös „fifázás” élménye váltott fel. Sorozatomban a magyar futball- és nótatörténet átfedéseit, egymást metsző anekdotáit, megindító közös pillanatait próbálom felidézni saját élmények és kutatások révén: avagy mikor mit énekeltek, húzattak a nagy magyar labdarúgók, edzők drámai fordulatokban és érzelmekben bővelkedő futballhistóriánk távolodó évtizedeiben. Kivételesen egy játékvezető a főszereplő, minden idők egyik legjobb játékvezetője…

magyar válogatott magyar nóta Puhl Sándor Magyar futball

Magyar futball, magyar nóta, 1. rész – Czibor Zoltán: Egyszer még hadd muzsikáljak

2021-10-01 12:01:57

A futballmeccseket egykor bankettek követték, amelyekhez a cigányzenekarok éppen úgy hozzátartoztak, mint a hosszú vonat- és buszutakhoz a kohéziót, a csapatszellemet erősítő ultipartik és a közös nótázás, amelyet mára a saját képernyő és fülhallgató varázsa, esetleg a közös „fifázás” élménye váltott fel. Sorozatomban a magyar futball- és nótatörténet átfedéseit, egymást metsző anekdotáit, megindító közös pillanatait próbálom felidézni saját élmények és kutatások révén: avagy mikor mit énekeltek, húzattak a nagy magyar labdarúgók, edzők drámai fordulatokban és érzelmekben bővelkedő futballhistóriánk távolodó évtizedeiben. Elsőként egy augusztusi szoboravatás kapcsán felhorgadt emlék, amelyben Czibor Zoltán a főszereplő...

magyar válogatott magyar nóta Magyar futball Czibor Zoltán

Mol Fehérvár: Hiszünk a játékosokban – Szabics Imre

2021-09-22 08:23:40

A korábbi ferencvárosi támadó, a jelenleg a székesfehérváriak vezetőedzőjeként dolgozó Szabics Imre nehéz mérkőzésre számít, és nem hasonlítgatja magukat az FTC-hez.

magyar futball labdarúgó NB I futball Szabics Imre NB I Mol Fehérvár

NB I: Páncsicstól Hahn Jánosig – a huszonhat 10-es listája

2011-11-27 09:44:10

Lapunk a lehető legmagasabb osztályzattal, 10-essel honorálta Hahn János szombati klasszis teljesítményét, a Puskás Akadémia ellen (6–2) szerzett négy gólt. A paksi csatár a 26. a sorban, akit a Nemzeti Sport ezzel az érdemjeggyel tüntetett ki 1967 óta.

osztályozás magyar futball Paks Nyilasi Tibor Labdarúgó NB I Hahn János

Hogyan futballozzunk? A technika nem elég, kell a lendület

2016-03-11 09:28:34

Sokan sokat gondolkodunk és vitatkozunk a magyar futball hosszú hanyatlási ciklusáról és jelenleg is élő problémáiról, illetve arról, hogy mit lehetne és kellene tenni ezek kiküszöböléséért, labdarúgásunk felemelkedéséért. E cikk szerzőjét gyermekkora óta érdekli a kérdéskör, és kíváncsian lapoz bele egy korszakalkotó magyar műbe, az épp nyolcvan éve, 1936 márciusában kiadott, Holits Ödön és Mamusich Mihály által jegyzett Hogyan futballozzunk? A modern futball elmélete és gyakorlata című kötetbe, hátha közelebb viszi a „megoldáshoz”.

technika modern futball magyar futballstílus magyar futball kondíció futballtörténet

Komment a kommentezők kommentjéhez

2016-02-26 07:14:00

Nehezen álltam kötélnek, amikor Ferenczi Attila győzködött, hogy írjak szakcikkeket.

tradíció magyar futball komment futballkultúra