Találatok a külföldi tapasztalatok címkére

Találatok száma: 35

Anglia: magyar tehetség tűnt fel az U18-as Premier League-ben!

2022-08-29 11:18:05

Az év elején, Külföldi tapasztalatok sorozatunkban mutattuk be, az akkor még a Liverpool FC utánpótlásában pallérozódó Farkas Patrikot, aki a nyáron szintet lépett, hiszen 15 éves kora ellenére a Blackburn Rovers U18-as Premier League-ben szereplő együttesében is pályára léphetett, melynél nagyon jó véleménnyel vannak a magyar tehetségről.

légiósok külföldi tapasztalatok Farkas Patrik Farkas Erik Blackburn

A 17 éves magyar csatár harca a 197 nemzetiségű Svájcban

2022-04-15 11:16:22

Folytatjuk Külföldi tapasztalatok sorozatunkat, Ausztria után ezúttal Svájcba utazunk. Az alpesi ország labdarúgásában szerzett tapasztalatairól a 17 éves Gruber Zsomborral, az FC Baselben a Puskás Akadémiától kölcsönben szereplő támadóval, valamint Gergulás Gábor kapusedzővel beszélgettünk.

külföldi tapasztalatok Gruber Zsombor Gergulás Gábor FC Basel Basel

Vasas: bemutatkozott a D. C. Unitedtől igazolt tehetség

2022-04-11 11:43:17

Tavaly decemberben, a Nemzeti Sport Online Külföldi tapasztalatok sorozatában mutattuk be a D. C. United tehetségét, az Egyesült Államokban született Buri Adrián Balázst, aki cikkünk megjelenése után több hazai akadémián is járt, végül a Vasas szerződtette és a múlt héten a Ferencváros ellen be is mutatkozott a Kubala Akadémia U16-os csapatában.

Vasas Kubala Akadémia Külföldi tapasztalatok Buri Adrián Balázs

Légiósok: 15 éves magyar tehetséget igazolt a dán listavezető!

2022-03-16 12:42:55

A Nemzeti Sport Online Külföldi tapasztalatok sorozatának felfedezettje, a Dániában élő Németh Hunor Vajk szerdán töltötte be a 15. életévét, és ezen a napon profi szerződést kötött a dán élvonalban listavezető FC Köbenhavnnal.

légiósok külföldi tapasztalatok Németh Hunor FC Köbenhavn

Osztrák úton a topfutball felé – David Nemeth; Szalai Attila; Szekér Botond?

2022-03-10 09:57:40

Külföldi tapasztalatok sorozatunkban, Németország után ezúttal visszatérünk Ausztriába, fókuszban az osztrák preakadémiai képzés és a topfutballba való eljutás osztrák útja.

légiósok külföldi tapasztalatok Szekér Botond David Nemeth Ausztria

U16: debütált a válogatottban a Nemzeti Sport felfedezettje

2022-03-01 13:49:58

A Nemzeti Sport Online Külföldi tapasztalatok sorozatában február elején mutattuk be a Mainz U16-os csapatának magyar támadóját, Mendi Ronaldót, aki nem sokkal a cikk megjelenése után meghívót kapott a magyar korosztályos válogatottba, és kedden, a belgák elleni, idegenbeli felkészülési meccsen debütált is az U16-os csapatban.

válogatott külföldi tapasztalatok U16 Mendi Ronaldo

A Mainz 16 éves magyarja, Mendi Ronaldo napi 200 km-t utazik az álmaiért

2022-02-08 08:19:39

Külföldi tapasztalatok sorozatunkban, a januári, angliai epizód után ezúttal egy visszatérő vendég történetén keresztül a német utánpótlás-nevelésbe pillantunk be. A 2006-os születésű Mendi Ronaldót 2016-ban mutattuk be először, tehetségével már akkor kitűnt korosztályából, bár még itthon játszott, de már járt tesztelésekre külföldi klubokhoz. Ma már a német élvonalbeli 1. FSV Mainz 05 U16-os csapatának a tagja. 

külföldi tapasztalatok Mendi Ronaldo Mainz

Magyar tehetségek a Liverpoolnál, U-válogatott a PUFC-ból

2022-01-12 13:12:33

A Nemzeti Sport Online-on az ősszel, kisebb szünet után újraindítottuk a Külföldi tapasztalatok sorozatunkat, amelyben külföldön, elsősorban a helyi utánpótlás-nevelésben, amatőr futballban tapasztalatot szerző szülők, játékosok beszélnek arról, amit megéltek. A Dániában élő Németh Hunor Vajk és az Amerikában született Buri Adrián Balázs után most Anglia felé vesszük az irányt, a Liverpool FC utánpótlásában nevelkedő Farkas testvérek, Erik és Patrik édesapja, Csaba, valamint a Peterborough United FC utánpótlásában játszó, U17-es válogatott Bodnár Gergő édesapja, János mesél nekünk a szigetországi tehetséggondozásról fiaik példáján keresztül. (Az angliai profizmusra jellemző, a gyerekeknek a klubok nem engedélyezik a médiaszereplést, ezért is nyilatkoztak az édesapák, illetve Bodnár Gergő esetében a Peterborough külön engedéllyel egy rövid reagáláshoz hozzájárult a játékos részéről is).

külföldi tapasztalatok Premier League Peterborough United FC Liverpool Farkas Patrik Farkas Erik

Légiósok: Magyarországon folytathatja a D. C. United tehetsége

2022-01-08 21:41:21

Decemberben a Külföldi tapasztalatok sorozatunkban mutattuk be a D. C. United U17-es csapatának magyar tehetségét, az Egyesült Államokban született Buri Adrián Balázst, aki akkor az Illés Akadémián járt, amolyan ismerkedésen, azóta pedig több magyar klub is megkereste, és várhatóan Magyarországon folytatja a pályafutását.

légiósok külföldi tapasztalatok Buri Adrián Balázs

Magyar állampolgár lesz a DC United tehetsége – Európába jönne

2021-12-02 13:22:25

A Nemzeti Sport Online-on öt éve indítottuk Külföldi tapasztalatok sorozatunkat, amelyben külföldön, elsősorban a helyi utánpótlás-nevelésben, amatőr futballban tapasztalatot szerző szülők, játékosok beszéltek arról, amit megéltek. Néhány hete felidéztük a sorozatot indító Németh Hunor történetét, aki Dániából indulva ma már eljutott a magyar U15-ös válogatottig. Azóta ismét többen megkerestek bennünket, így most folytatjuk a történetek sorát, ezúttal az amerikai DC United U17-es csapatának játékosával, a magyar szülőktől, Amerikában született Buri Adrián Balázzsal és édesapjával, Buri Attilával beszélgettünk.

légiósok külföldi tapasztalatok Illés Akadémia DC United Buri Balázs Buri Attila

A Nemzeti Sport dániai felfedezettje Magyarországért szeretne küzdeni

2021-11-02 13:38:32

Öt évvel ezelőtt mutattuk be a Nemzeti Sport Online-on a Dániában élő magyar tehetséget, Németh Hunort, aki idén a dán korosztályos válogatottba is meghívót kapott, de múlt héten a magyar U15-ös csapatban lépett pályára.

légiósok külföldi tapasztalatok U15 Németh Hunor FC Köbenhavn

Leendő világsztárok Amerikából? – Schön Szabolcs is kirakatba kerül

2021-03-04 17:09:41

Az (észak-)amerikai profi labdarúgóliga, vagyis az MLS 1996-os alapítása óta, közel húsz éven keresztül az volt a jellemző, hogy Európából általában a 30 év körüli vagy még idősebb futballisták szerződtek a tengerentúlra, sokszor nem titkoltan levezetni, illetve pénzt keresni mentek oda, miközben onnan, vagyis az MLS-ből csak nagy ritkán érkeztek játékosok az öreg kontinensre. Az elmúlt néhány évben azonban kezdtek megváltozni ezek a tendenciák. Egyre inkább csökken az Európából Amerikába szerződő játékosok átlagéletkora – ebbe a sorba illeszkedik az MTK-tól nyáron Dallasba szerződő, 20 éves Schön Szabolcs is –, miközben egyre több fiatal tehetségre figyelnek fel az európai klubok az MLS-ből. A témában az amerikai utánpótlás-nevelésben dolgozó magyar edzővel, Militár Ivánnal és az amerikai piacon is meghatározó szerepet beöltő InStat futballelemző vállalat magyarországi képviselőjével, Kovács Istvánnal beszélgettünk.

külföldi tapasztalatok Weston McKennie Schön Szabolcs Militár Iván MLS Kovács István

Osztrák futballcsoda egy doktornő vezetésével, magyar kapusedzővel

2020-09-16 10:01:53

Varga Zoltán 1998 és 2008 között tíz éven át védett az NB I-ben – a BVSC-ben, a Haladásban, Zalaegerszegen, Sopronban és Győrben –, majd Ausztriában lett kapusedző és jelenleg Európa-liga-selejtezőre készül klubjával, a hatezer lakosú kisváros, Hartberg csapatával. Külföldi tapasztalatok sorozatunkban elmeséli, hogyan jutott el a TSV Hartberg az osztrák kukoricatábláktól az európai porondig, de kérdeztük a 2000-es évek magyar futballvalóságáról is...

külföldi tapasztalatok fogadási csalás Varga Zoltán Hartberg Európa-liga

Magyar futballszakemberek keresik az „aranyat” Nigériában

2019-11-27 09:37:23

Negyedik alkalommal látogattak Nigériába magyar szakemberek, hogy választ kapjanak a kérdésre: mit csinálnak ott másként az utánpótlásképzésben.

külföldi tapasztalatok Nigéria Gelei Károly Fülöp Ferenc Dremland Dreamland-Embassy of Hungary Cup

Üzenet Barcelonából: „A magyar futballnak magyar modell kell”

2019-10-17 09:51:32

Szemléletváltás sorozatunkban múlt héten a hazai akadémiák fejlesztését segítő Double Pass magyarországi auditjainak eredményeit elemeztük, ezúttal pedig a Külföldi tapasztalatok sorozat részeként bemutatunk egy másik, hasonló céllal működő, barcelonai céget. Az identitásfejlesztéssel foglalkozó barcelonai Ekkono Method katalán vezérigazgatójával, Miquel Farreronsszal Farkas Máté beszélgetett a futballvilág egyik legfontosabb üzleti seregszemléjén, a World Football Summiton.

szemléletváltás külföldi tapasztalatok PSG Ekkono Method Double Pass Barcelona

Dübörgő Zidane-kultusz, brazil „csodatinik”– helyzetjelentés Madridból

2019-09-28 01:15:33

Villogó brazil „csodatinik”, pozitív szurkolói hangulat és profi marketing – ezzel a három jellemzővel lehet összefoglalni a Real Madrid hétközi bajnoki mérkőzését közelről megélve. A PSG elleni zakó ellenére a helyszíni szurkolók továbbra is megadják a türelmet Zinédine Zidane felé, aki a sevillai diadal után a tartalékokkal is sima győzelmet aratott a gyenge napot kifogó Osasuna ellen. A blancók jelenlegi helyzetéről beszélgettünk a drukkerekkel, és azt is megmutatjuk, kinek a meze a legnépszerűbb, miként szerepelt Rodrygo a meccs utáni interjúban, és hogyan kerül Miki egér a Santiago Bernabéu Stadion környékére.

külföldi tapasztalatok Zinédine Zidane Real Madrid Osasuna Madrid La Liga

A Corvinus a La Ligával, a Real Madrid az Európa Egyetemmel működik együtt

2019-07-23 16:03:09

A tavasszal az angol, majd a horvát futball utánpótlásáról készített tanulmányát mutatta be a Nemzeti Sport Online-on a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi munkatársa, dr. Zalai Dávid sporttudományi szakember, aki ezúttal Szemléletváltás-sorozatunk részeként, külföldi és magyar példákon keresztül a sport és az egyetemek lehetséges együttműködési formáit vázolja.

szemléletváltás külföldi tapasztalatok Zalai Dávid Real Madrid Egyetem

„A Fradi nevét inkább ne említsd” – a hírhedt Millwallnál jártunk

2019-05-08 13:13:15

London a maga tizenhárom profi klubjával és nyolcvan amatőr ligájával igazán széles kínálatot ad a futballfanatikus turisták részére, a hét bármelyik napjára jut legalább egy olyan mérkőzés, amelyet a helyszínen lehet végigkövetni. A SportsPro Live üzleti konferencia ihlette látogatás (a konferenciáról később több cikkel is jelentkezünk) mellékprogramjaként a Millwall–Bristol City angol másodosztályú összecsapásra esett a választás, amely sokkal inkább tartogatott kulturális, a brit futballt körülvevő valódi miliőjét bemutató élményt, mint az aznap ugyancsak Londonban megrendezett Tottenham–Ajax BL-elődöntő. A mainstream vonal elengedése után arra voltunk kíváncsiak, hogy a tizenöt évvel ezelőtti Ferencváros–Millwall UEFA-kupa-párharc során megtapasztalt hírhedt fanatizmus mennyire van jelen, és hogyan viszonyulnak a külföldi látogatókhoz a sokak által veszélyesnek tartott Millwall-drukkerek.

külföldi tapasztalatok UEFA-kupa Premier League Millwall Ferencváros Championship

Horvátországban a jó futballista közös, nemzeti érték – így fejlesztenek

2019-04-26 20:37:56

A Dr. Muszbek Mihály és Dr. Zalai Dávid tanulmánya nyomán bemutatott angol utánpótlásrendszert követően, Külföldi tapasztalatok című sorozatunkban ezúttal a horvát labdarúgó-utánpótlás fejlesztési programjával ismerkedünk meg.

utánpótlás-nevelés utánpótlás szemléletváltás külföldi tapasztalatok Zalai Dávid Horvátország

Váratlan lehetőség – magyar vezetőedző az osztrák csapatnál

2019-04-10 22:19:59

Ritkán számolhatunk be olyan hírről, hogy tőlünk nyugatabbra magyar vezetőedzőt neveznek ki profi labdarúgócsapatnál. Igaz, hogy nem élvonalról, hanem az osztrák másodosztályról van szó, és még csak három meccsen irányíthatott, de így is nagy szó, hogy az osztrák 2. Ligában 3. helyen álló Blau-Weiss Linznek magyar vezetőedzője van: Doma Ernő. Külföldi tapasztalatok sorozatunkban ezúttal a 44 éves szakemberrel beszélgettünk.

külföldi tapasztalatok Doma Ernő Blau-Weiss Linz Ausztria