Találatok a Jonathan Wilson címkére

Találatok száma: 7

Szovjet valóság, képzelt díszletek – Jonathan Wilson új sportkönyvéről

2022-01-27 15:53:44

Eduard Sztrelcov története kétségtelenül regénybe illő, amiből még nem következik, hogy feltétlenül regényt is kell belőle írni.

sportkönyvtár Képes Sport Jonathan Wilson

Elemzés: a magyar–uruguayi a vb-történet egyik legnagyobb meccse volt

2021-03-23 14:04:54

Az 1954-es Magyarország–Uruguay (4:2) világbajnoki elődöntő szolgáltatta a témát a The Blizzard angol futballfolyóirat Greatest Games című podcastjának múlt heti adásában.

magyar–uruguayi Jonathan Wilson Aranycsapat 1954

Zsiványok és tragikus sorsú zsenik, avagy magyar futballforradalmárok nyomában

2018-03-28 22:19:44

Úttörők Argentínában és Brazíliában, tragikus sorsok: magyar edzőkről ír könyvet Jonathan Wilson, az elismert angol sportújságíró, akivel arról is beszélgettünk, miért hasonlít a színtelen gyurmához a mai futball.

Jonathan Wilson

BL: Az eredmény hűen tükrözi azt, ami a pályán történt – Enrique

2017-02-14 23:58:12

Az eredmény hűen tükrözi azt, ami a pályán történt – vonta meg a mérleget Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a katasztrofális, 4–0-s párizsi BL-vereség után. Unai Emery, a diadalmas PSG trénere nagyon visszafogott volt, kilencven perc verejtékre számít a Camp Nouban. A Barcelonának sosem látott fordítást kellene véghezvinnie – az első mérkőzésen látottak alapján erre vajmi kevés esélye van.

nyilatkozatok Unai Emery PSG PSG Nasszer al-Kelaifi Luis Enrique

A futball óriásai - Guttmann, Ancelotti, Guardiola, Suárez, a Barca-sztori

2015-12-02 14:16:44

A futball óriásai – ezt a nagy sikerű focis sorozatot a Kanári Könyvek, az Akadémiai Kiadó alkiadója jelenteti meg. Ezek a könyvek nem csupán a szó szűk értelmében vett futballrajongóknak szólnak. A Guttmann-, a Guardiola-, a Suárez- vagy a Barca-sztori és a többi, a sorozat könyveiben elmesélt történet annyira nagyszerű és inspiratív, hogy letehetetlenek azok számára is, akik „korábban nem is gondolták volna", hogy a foci (jelenleg sajnos elsősorban a világfoci) és a hozzá kapcsolódó könyvek ilyen sokat adhatnak. (x)

sportkönyvek könyvek Luis Suárez Kanári Könyvek Josep Guardiola Jonathan Wilson

Sátán, Trianon és román-magyar a patinás angol lapban

2014-10-09 18:37:01

A magyar–román rivalizálás az angol Guardian hasábjain is megjelenik: a világ legelismertebb futballszakírói közé tartozó Jonathan Wilson többek közt Sátánról, Trianonról és a „Lesz még Bukarest magyar falu!" rigmusról is megemlékezik a szombati Eb-selejtezőt beharangozó cikkében.

román-magyar foci Eb 2016 Románia Magyarország Jonathan Wilson Guardian

Négy vb-favorit, leáldozhat Xavinak és a spanyol armadának

2014-06-10 16:01:53

Chile lehet a labdarúgó-világbajnokság meglepetéscsapata, Angliával kapcsolatban már-már meghökkentően visszafogott a várakozás, és könnyen lehet, hogy leáldozóban van a spanyol armada napja. Jonathan Wilsonnal, több díjnyertes futballkönyv – köztük az Akadémiai Kiadó gondozásában magyarul is megjelent, a labdarúgás taktikai történetét bemutató Futballforradalmak (Inverting the Pyramid) – szerzőjével ültünk le még Budapesten, áttekinteni a brazíliai vb esélyeit.

interjú foci vb 2014 Xavi Spanyolország Németország Jonathan Wilson