Találatok a Jimmy Hogan címkére

Találatok száma: 4

Rebrov 100 éves csúcsa; már csak a Pool és a Zvezda van az FTC előtt

2020-06-29 14:57:14

A labdarúgó NB I 2019–2020-as idényére visszatekintő cikkeink sorában ezúttal történeti távlatokba tekintve is megvizsgálunk néhány érdekességet, leget, rekordot – bajnokok, kiesők, nagy sorozatok, mumusok, gólkirályok.

Szerhij Rebrov Radó András NB I-es legek NB I Kaposvár Jimmy Hogan

NB I: száz éve nem csináltak ilyet a külföldi edzők Magyarországon

2018-06-04 10:47:40

A magyar labdarúgó NB I történetében először fordult elő, hogy egymás után negyedszer szerezte meg a bajnoki címet olyan csapat, melynek külföldi a vezetőedzője. Viszont, ha az NB I-es éra előtti időszakot is figyelembe vesszük, akkor száz évet kell visszamenni a történelemben, hogy hasonló sorozatot találjunk külföldi trénerektől.

Videoton Thomas Doll NB I Miroslav Beránek Martti Kuusela Marko Nikolics

Százéves kérdés: az MTK jobban lobbizott a Ferencvárosnál?

2016-05-29 17:16:13

A magyar válogatott három I. világháborús barátságos meccsének is ezekben a napokban van az évfordulója, ezért most nem egy-egy mérkőzésről emlékezünk meg, hanem inkább két érdekes témát járunk körül a Nagy Háborúval kapcsolatban. Először – azaz a mieink dicső győzelmeiből szemezgető retroszériánk mai részében – válogatott labdarúgóink háborús szerepvállalásáról lesz szó; kezdésként induljunk is el egy több mint száz évvel ezelőtt játszott osztrák–magyar találkozótól.

piros-fehér-zöld retró magyar válogatott Zsák Károly Tóth-Potya István Schlosser Imre Rumbold Gyula

Jimmybacsi, a magyar futball(nagyság) atyja

2012-05-15 21:48:55

Nemrég lett bizonyos, hogy az MTK visszajutott méltó helyére, az első osztályba. Voltak, akik e siker, s a remek játékkal kiharcolt bravúros kupadöntő kapcsán megjegyezték, hogy a kék-fehérek máig őrzik az egykor Jimmy Hogan által rájuk hagyott játékstílust. Nos, a szigetországi edző nemcsak a patinás fővárosi együttes, de rajta keresztül az egész magyar labdarúgás fejlődésére kimagasló hatást gyakorolt – és mivel dolgozott sok egyéb helyen is (Közép-)Európában, máshol szintén hasonló fontos szerepet töltött be. Olyan úttörő brit edző volt, aki az otthon megszokott játékmodortól eltérőt honosított meg a kontinensen, s ezzel erősen belejátszott a szigetország jókora kezdeti fölényének eltüntetésébe. Angliában lehazaárulózták – és ezen túlmenően sem vették komolyan. Ez az ő szégyenük – mi viszont nagyon sokat köszönhetünk neki, becsüljük meg az emlékét.

sportnaptár magyar labdarúgás edzősors Sebes Gusztáv MTK Jimmy Hogan