Találatok a InStat Football címkére

Találatok száma: 4

Leendő világsztárok Amerikából? – Schön Szabolcs is kirakatba kerül

2021-03-04 17:09:41

Az (észak-)amerikai profi labdarúgóliga, vagyis az MLS 1996-os alapítása óta, közel húsz éven keresztül az volt a jellemző, hogy Európából általában a 30 év körüli vagy még idősebb futballisták szerződtek a tengerentúlra, sokszor nem titkoltan levezetni, illetve pénzt keresni mentek oda, miközben onnan, vagyis az MLS-ből csak nagy ritkán érkeztek játékosok az öreg kontinensre. Az elmúlt néhány évben azonban kezdtek megváltozni ezek a tendenciák. Egyre inkább csökken az Európából Amerikába szerződő játékosok átlagéletkora – ebbe a sorba illeszkedik az MTK-tól nyáron Dallasba szerződő, 20 éves Schön Szabolcs is –, miközben egyre több fiatal tehetségre figyelnek fel az európai klubok az MLS-ből. A témában az amerikai utánpótlás-nevelésben dolgozó magyar edzővel, Militár Ivánnal és az amerikai piacon is meghatározó szerepet beöltő InStat futballelemző vállalat magyarországi képviselőjével, Kovács Istvánnal beszélgettünk.

külföldi tapasztalatok Weston McKennie Schön Szabolcs Militár Iván MLS Kovács István

A Vidié a legkevesebb szabálytalanság, de a legtöbb sárga lap – és a Fradi?

2019-04-25 20:17:36

Miután az NB I-ben a Fradi–Vidi bajnoki versenyfutás érdemi része a Ferencváros múlt szombati, 4–1-es győzelmével lezárult, érdemes egy kicsit már előretekinteni, és a két gárda egymás elleni mérkőzéseiből levonni olyan tanulságokat, melyek hasznos tapasztalatokkal szolgálhatnak a nemzetközi kupaszereplés előtt. Ezúttal fókuszban a szabálytalanságok, a sárga és piros lapok – csapatonkénti átlagok a rangadókon és az NB I-ben.

sárga lap szabálytalanság piros lap NB I Mol Fehérvár FC InStat Football

„A fiatalok szembesültek: a futball nem abból áll, belőtted-e a sérót”

2015-10-23 08:23:41

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség a közelmúltban tette közzé az InStat Football által a Nagyhalász–Ibrány (1–5) mérkőzésről készített részletes statisztikai elemzést. Ennek hátteréről, illetve a bajnokik internetes közvetítéséről Krizán Sándor megyei elnökkel beszélgettünk. A statisztikai adatok hasznosításáról a Nagyhalász vezetőedzője, Nagy Lajos beszélt, míg az InStat Football hazai képviselője, Kovács István arról számolt be, hogyan áll most a videós elemzőrendszerek hazai megítélése.

videoelemzés statisztika megyei foci Nagyhalász InStat Football Ibrány

Messi titka, Albert Flórián passzai, Böde Dániel cselei

2013-09-19 10:30:32

Az amerikai sportokban, így például az amerikaifutball-ligában, az NFL-ben évtizedek óta nélkülözhetetlen kellék a meccsekhez, csapatokhoz, játékosokhoz kötődő statisztikák, statisztikai elemzések tömege. Az európai labdarúgásban azonban a mérkőzések statisztikai megközelítésének még nincsenek annyira mély hagyományai, Magyarországon pedig egyenesen úttörőnek számít. Kovács Istvánnal, az InStat Football közép-európai képviselőjével az általuk használt elemzőrendszerről, a labdarúgás számokkal történő leírhatóságáról beszélgettünk. Szó esett többek között futás- és passzmutatókról, beszélgettünk Valerij Lobanovszkij rendszeréről, Lionel Messi titkáról, Böde Dániel cseleiről, Korhut Mihály passzairól. A végén pedig kiderült, hogy a magyar futball még mindig „ugyanott” tart, mint Albert Flóriánék idejében...

labdarúgás Lionel Messi InStat Football InStat Böde Dániel Albert Flórián