RB Leipzig: El akartam jönni a Chelsea-től – Timo Werner

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 11:36
null
Timo Werner minden áron távozni szeretett volna (Fotó: AFP)
Timo Werner, a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig csatára elárulta, nem volt felhőtlen a viszonya Thomas Tuchel vezetőedzővel a Chelsea-nél, és egy ponton semmi mást nem akart, csak távozni a londoni klubtól.

 

Az 55-szörös német válogatott támadó, Timo Werner a The Sun című napilapnak adott interjúban arról beszélt, hogy 2020 júniusi odaigazolásától kezdve az első hat hónapja kiválóan sikerült a Chelsea-nél, és ahogyan az egyesület vezetése, valamint a szurkolók várták tőle, gólokat szerzett és jó mérkőzéseket játszott.

„Aztán ez az egész valahogyan feledésbe merült az edző részéről, amit nem igazán tartottam helyesnek”
– mondta Werner. A 26 éves futballista hozzátette, a 2021-es Bajnokok Ligája-győzelmet követően Londonban elvesztette lelkesedését a labdarúgás iránt, s végül tavaly augusztusban azért szerződött vissza a Leipzighoz, hogy újra élvezni tudja a játékot.

Thomas Tuchel – másodedzőjével, Lőw Zsolttal együtt – 2021 januárjában érkezett vezetőedzőként a Chelsea-hez, a BL-diadalt már az ő irányításával aratták a londoni Kékek, a következő idényre pedig szerződtették az Internazionalétól a belga válogatott csatárt, Romelu Lukakut, aki több bizalmat kapott a német trénertől, mint Werner.

„A legnagyobb problémát az jelentette a számomra, hogy egy olyan szezon után, melynek során majdnem minden meccsen kezdő voltam és BL-t is nyertem a csapattal, elém helyezett a rangsorban egy olyan támadót, mint Lukaku. De nincs harag közöttünk, végeredményben egy edzőnek mindig vannak olyan játékosai, akiket jobban kedvel, mint másokat. Ez normális és futballistaként el kell fogadnod” – jelentette ki Werner.

A katari világbajnokságot sérülés miatt kihagyó Werner a mostani idényben 15 bajnoki meccsen lépett pályára és öt gólt szerzett a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt, valamint Gulácsi Pétert is a soraiban tudó lipcseieknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik