SZ. R. 2021.10.28 09:38 Frissítve: 2021.10.28 11:18

Német Kupa: Nem hiszem, hogy láttam hasonlót – Hütter a Bayern-verésről

A Bayern München nagy meglepetésre 5–0-ra kikapott a Borussia Mönchengladbachtól a Német Kupa legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésén. A találkozó után a hazai oldalon fantasztikus teljesítményről, míg vendég oldalon érthetetlen és sokkoló eredményről beszéltek.

Történelmi győzelmet aratott a Mönchengladbach (Fotó: AFP)

A Borussia Mönchengladbach vezetőedzője, Adi Hütter a találkozót követően elmondta, nagyszerű mérkőzést játszottak és történelmi győzelmet arattak. „Korábban sosem nyertünk kupamérkőzésen a Bayern ellen. Ami miatt azonban a leginkább boldog vagyok az a teljesítmény, amit mutattunk. Az első perctől kezdve domináltunk és az első 20 perc… Nem hiszem, hogy korábban láttam hasonlót olyan csapattól, amit én irányítottam." 

„Teljesen lesokkolt, és érthetetlen számomra ez az eredmény" mondta a mérkőzés után Hasan Salihamidzic. A Bayern sportigazgatója hozzátette, nem szeretné, hogy Joshua Kimmich, vagy Lucas Hernández ügyére – a középpályás a koronavírus elleni oltás, míg a középhátvéd egy rendőrségi ügy miatt volt a középpontban – fogják azt, hogy kikaptak a Mönchengladbachtól. „Az elmúlt meccseken is megbirkóztunk ezzel, mégis jó teljesítményt tudtunk nyújtani." 

A Julian Nagelsmannt helyettesítő Dino Toppmöller a találkozó után elmondta, nem szeretnének semmit változtatni, hiszen ez az eredmény nem kérdőjelezi meg a jelenlegi rendszert, szimplán rossz napjuk volt. „A következő napokban el kell viselnünk azt a rosszat amit kapunk."

„Sosem éltem még át ilyet, és nem is láttam ennyire egyértelmű kudarcot egy ilyen fontos mérkőzésen" – nyilatkozta a mérkőzés után Thomas Müller. „Ez az eredmény Neueren kívül mindenki számára borzasztó. Először meg kell kérdőjeleznünk saját magunkat, és kijavítani a hibákat, így visszatérhetünk a helyes útra."

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Mönchengladbach–Bayern München 5–0

2021.11.27 09:20:17

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A 94. percben szöglet helyett Jovetics és Selke variálni, majd balhézni kezdett, az Augsburg élt a lehetőséggel.

2021.11.20 14:52:15

Német labdarúgás RÁCZ PÉTER, VÉGH JÁNOS

Gulácsi nagy hibájából született az első gól, de a lipcsei védelem amúgy sem működött jól. A vége 2–0.

2021.11.07 14:03:42

Német labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Sztevan Jovetics góljával sokáig vezetett Dárdai Pál csapata, végül azonban nem tudott nyerni.

2021.11.06 17:34:29

Német labdarúgás R. P.

Nkunku góljára Reus még válaszolt, de Poulsen találata lipcsei győzelmet jelentett.

2021.10.30 17:31:15

Német labdarúgás K. T. I.

A vendégek csaknem egy órán át vezettek Poulsen góljával, de a végén, szinte a semmiből összejött az egyenlítés a hazaiaknak.