S. T. J. 2021.03.08 23:33 Frissítve: 2021.03.08 23:51

Hogyan tett rendet Dárdai az öltözőben? Miért örül Péni az indiai utazásnak?

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

• A múlt szombati volt a hatodik meccse Dárdai Pálnak azóta, hogy „visszaült” a Hertha felnőttcsapatának kispadjára, s az Augsburg legyőzésével könyvelhette el az első sikert. A tréner lapunknak elmondta: egyetlen cél lebeg a szemük előtt, hogy ne essenek ki! Amikor átvette a csapatot, tisztában volt azzal, hogy kifejezetten nehéz helyzetben vannak. Az első öt mérkőzésen csupán egy pontot szereztek, ehhez képest az öt meccsen Dárdai szerint egy rossz félidejük volt, igaz, épp Stuttgartban. Hogy miként sikerült rendet tennie az öltözőben a magyar szakembernek, az is kiderül interjúnkból.     

• A napokban volt egy éve, hogy légpuskában Európa-bajnok lett Péni István, aki olimpiai sorozatunk új vendége. Azóta nem tudta megméretni magát a nemzetközi mezőnyben. Most Újdelhibe készül, ahová mindig örömmel tér vissza: ott nyert először világkupadöntőt és ott szerezte meg a tokiói kvótát is. A versenymentes időszakot amúgy arra is felhasználta, hogy egyesületével, az UTE-val a párizsi olimpiáig hosszabbítson. Jelentős váltás viszont, hogy a lőszergyárával szakított, így nem azzal a lőszerrel fog lőni Tokióban, amellyel tervezte. Megnyugtató azonban, hogy új támogatójának lőszermárkájával nyerték eddig a legtöbb olimpiai érmet.

• Junior mellékletünkben az FTC-Telekom 18 éves vízilabdakapusával, a juniorválogatott Gyapjas Brendonnal olvashatnak interjút. A Kecskemétről származó fiatal három éve mutatkozott be az ob I-ben. A felnőttek között az előző bajnoki évadban és (egyelőre) a most zajló idényben is négy élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. Pedig nem volt egyszerű az útja a magyar élvonalig, hiszen 14 évesen cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, három napig feküdt kómában. Felébredve az első kérdése az volt, hogy mikor játszhat újra. Néhány nappal azt követően pedig, hogy távozott az intenzív osztályról, már védett: 80 százalékos hatékonysággal.

2021.04.10 14:38:17

Német labdarúgás R. Gy.

Willi Orbán gólpasszt adott, három góllal nyert a vendégcsapat, amely két pontot hozott a Bayernen.

2021.04.10 14:38:14

Német labdarúgás R. P.

Sommert a 13. percben kiállították, de így sem nyertek a berliniek. A döntetlennel visszaelőzték a Bielefeldet.

2021.04.09 12:26:45

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

„Időnként kevesebbet gondolkozom a kelleténél, és szabad utat engedek az érzelmeimnek.”

2021.04.06 21:48:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A lehető legrosszabb hírt kapták a Bayern München szurkolói március végén. (x)

2021.04.04 12:24:08

Német labdarúgás R. Gy.

Az Union valamivel közelebb állt a győzelemhez a városi rangadón, de Dárdai csapata egy pontot megszerzett.