Dortmund: a klub be is jelentette Haaland utódját – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.05.10. 18:15
Nem sokat tétlenkedett a német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund, amely percekkel Erling Haaland távozásának bejelentése után egy új érkezőről, a Red Bull Salzburgot elhagyó Karim Adeyemiről számolt be a hivatalos oldalán.

A transzfer anyagi részét nem részletező Dortmund úgy vélekedhet, hogy nem nyúlhat mellé egy másik Salzburg-támadóval, hiszen a Manchester Cityhez távozó Erling Haaland – aki eddig 88 tétmeccsen 85-ször volt eredményes a sárga-feketéknél –, és a német felnőttválogatottban góllal debütáló, azóta további két meccsen szereplő Karim Adeyemi is a salzburgi klubtól érkezik, sőt egy ideig csapattársak is voltak. 88 tétmeccsen 85-ször volt eredményes a sárga-feketéknél –, és a német felnőttválogatottban góllal debütáló, azóta további két meccsen szereplő Karim Adeyemi is a salzburgi klubtól érkezik, sőt egy ideig csapattársak is voltak.

A Ruhr-vidékiekkel 2027-ig szóló szerződést kötő, az osztrák bajnokság góllövőlistáját vezető Adeyemi 42 tétmérkőzésen 23 gólt szerzett és 8 gólpasszt adott a jelenleg futó idényben.

A szélsőként is bevethető 20 éves csatár 2021-ben Európa-bajnokságot nyert a német utánpótlás-válogatottal, s a Salzburgban töltött négy éve alatt hat kupát (három bajnoki cím, három kupagyőzelem) zsebelt be.

„Fiatalként lenyűgözött a sárga-feketék pörgős futballja. Éppen ezért, amint meghallottam, hogy a Dortmund érdeklődik irántam, tudtam, hogy ide fogok igazolni. Tudatosan döntöttem úgy, hogy hosszú távú szerződést írok alá, mert meg vagyok győződve arról, hogy egy izgalmas csapatot fogunk alkotni, amely a csodálatos dortmundi szurkolók támogatásával képes lesz címeket nyerni az évek során” – idézte a Dortmund hivatalos oldala a mértékadó Transfermarkt által 35 millió euróra taksált tehetséget.

A BVB-hez nyáron csatlakozik még a Bayern Münchent elhagyó Niklas Süle és a jelenleg még a Freiburg kötelékébe tartozó Nico Schlotterbeck is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik